Fredag den 1. juli blev de første verdensarvspartnere udnævnt ved en ceremoni på Traktørstedet Højeruplund. Ved samme lejlighed blev verdensarvs-campingvognen indviet.

Der var tæt pakket på Traktørstedet Højeruplund, da de første verdensarvspartnere skulle udnævnes. Partnerskabet er et samarbejde mellem virksomheder i Stevns, der alle har ydelser eller produkter med forbindelse til Stevns Klint. Samarbejdet giver adgang til et fælles logo og brand, der samtidig bliver forbrugerens garanti for høj kvalitet og lokal forankring.

Hele 29 virksomheder blev en del af partnerskabet, og partnerne tilbyder alt fra madvarer, drikkevarer og overnatningssteder til kajakguide og turistbusser, der har en forbindelse til verdensarven. Forventningerne til partnerskabet var stor:

– Vi er jo fulde af positive forventninger til partnerskabet. Vi forventer at det giver mere vækst i virksomhederne, men også at det kan skabe meget mere opmærksomhed på Stevns. Det trækker turister til og så får overnatningsstederne solgt flere overnatninger, og verdensarvsprodukterne vil sælge mere. Vi er jo alle sammen interesserede i at vækste, fortæller Anni Cassias fra Stevns Urter, der fredag blev en del af verdensarvspartnerne.

De nyudnævnte partnere præsenterede deres ydelser og produkter i hver deres stand, og der var rig mulighed for både at smage på varerne eller tale med partnerne.

– Vi har ventet med længsel på dette initiativ. Vi som erhvervsdrivende er jo vant til at man griber en chance for vækst med det samme, men kommunen har været langsom. Vilje fra kommunalpolitikerne er en betingelse for at projektet kan lykkes, mener Anni Cassias, der forventer at partnerskabsprogrammet sætter skub i tingene.

Borgmester Mogens Haugaard Nielsen og Berta indviede campingvognen.

Borgmester Mogens Haugaard Nielsen og Berta indviede campingvognen.

Partnerne kunne i samme anledning præsentere den nye verdensarvs-campingvogn, der er et mobilt mini-museum om Stevns Klint. Borgmester Mogens Haugaard Nielsen indviede vognen, der skal fungere som en markedsføringsplatform for verdensarven. Partnerne kan frit tage campingvognen med til arrangementer, hvor den vil fungere som en forsmag på Stevns Klint og udbrede historien om verdensarven. Forhåbentlig vil den vække interesse hos de besøgende, så de får lyst til at besøge verdensarven.

 

 

Bliv partner

De første partnere blev udvalgt af et partnerudvalg, der er nedsat af Udviklingsgruppen Stevns Klint. Udviklingsgruppen har ansvaret for at virkeliggøre den forvaltningsplan, som Stevns Kommune vedtog som en del af verdensarvsansøgningen, på en måde, som lever op til UNESCOs krav.

Du stadig nå at komme i betragtning som verdensarvspartner. Få en snak om mulighederne med Naja Habermann, Udviklingsgruppen Stevns Klint, på mobil 20546404 eller Connie Duedahl, Stevns Erhvervsråd, på mobil 29900000. Begge kan også kontaktes med generelle spørgsmål om partnerprogrammet.

Læs mere om partnerskabsprogrammet på www.stevnsklint.org.