Hvis du overvejer at stifte et iværksætterselskab, er der nogle ting, som du skal være opmærksom på. Advokat Flemming Keller Hendriksen har nærstuderet den nye iværksætterselskabsform og kommer med tre centrale hovedpointer.

IVS er godt for virksomheder uden ansatte

Det er en fordel at oprette et IVS, hvis du har en virksomhed, der ikke er særlig kapitalkrævende, fordi du ikke skal betale 50.000 kr. til at starte med. Hvis du bare er dig selv, kan det hurtigt betale sig at oprette et IVS. Hvis du skal have flere ansatte, har du brug for penge til lønninger, og hvis du har dyre maskiner, skal du kunne betale dem, og så er det bedre at stifte et anpartsselskab.

Virksomheder til én krone kræver gode budgetter

Hvis du vælger at opstarte et IVS med en lav kapital, skal du sørge for, at der er penge nok til driften, og så skal du have et godt budget. Det skal du, fordi du skal kunne bevise over for omverden, at du ikke havde brug for flere penge til projektet. Du kan blive gjort personlig ansvarlig for de tab, som kreditorerne lider. Hvis du stifter et IVS på én krone, er der større chancer for, at det går galt end, hvis du skyder flere penge ind fra start.

Først udbytte efter kapital på 50.000 kr.

Du skal også være opmærksom på at etablere kapital gennem driften. Når der er opbygget en kapital på 50.000 kroner, kan du begynde at trække udbytte ud. Hvis du gør det inden, bliver stillet til ansvar.

Business.dk