alternative overnatningsformer

Seneste opdatering og viden

Alternative Overnatningsformer

-projektet er afsluttet-

Det er klart som aldrig før, at turisterne nyder det danske land og nyder at være ude i naturen. Derfor er der også blevet en større efterspørgsel efter alternative overnatningssteder og unikke oplevelser i naturen. Det kan være sheltere eller glamping eller noget helt tredje. Flere små lokale overnatningssteder vil gerne tilbyde unik overnatning, men har fundet det svært at navigere i reglerne og lovgivningen

En række stevnske aktører efterspurgte i 2020 mere viden om regler og tilladelser til at sætte shelters, glampingtelte mv op på egen grund. Det kan f.eks. være campingreglementet, landzonetillladelse, strandbeskyttelseslinjer; der alt sammen skal tages hensyn til samtidig. Stevns Erhverv og Stevns Kommune afholdt i samarbejde et informationsmøde omkring reglerne og kunne se, at der var brug for mere hjælp og støtte. Projektet Alternative overnatningssteder er affødt af det møde.

Vi ser et kæmpe potentiale for både at skabe vækst hos turismevirksomhederne og gøre Stevns mere attraktiv gennem et større og mere unikt udbud af overnatningssteder. Med projektet vil vi gerne tilbyde gratis professionel konsulentbistand til udvalgte projekter, så deltagerne kan få hjælp til lovgivning og til at skrive den bedste ansøgning, så deres projekt kan blive til virkelighed.

Kort om projekt Alternative Overnatningsformer

Projekt Alternative Overnatningsformer skal hjælpe stevnske virksomheder mfl. med at navigere igennem de regler og lovgivninger, som de møder, når de ansøger om tilladelse hos kommunen til at etablere alternativ overnatning i naturen.

Stevns Erhverv og Stevns Kommune samarbejder tæt  i projektet og har hyret landinspektør Uffe Holm fra LandSyd til at guide aktørerne gennem reglerne og finde mulighederne. Aktører inviteres ind i projektet af flere omgange, så flest muligt får gavn af tilbuddet. Først laves en indledende screening af det overnatningstilbud, som aktørerne vil starte. Derefter inviteres aktørerne ind til et fælles netværksmøde, hvor Uffe Holm gennemgår alle cases med efterfølgende mulighed for et 1-1 møde.

Projektet er et LAG-projekt, der løber frem til 2024 og er kommet i hus med støtte fra LAG-midler fra Udvikling Stevns og Stevns Kommune.

overnatning i silo
Netværk turisme

Seneste nyt om projekt Alternative Overnatningsformer

I første runde i efteråret 2022 var der 10 aktører igennem, som alle er meget tilfredse med den rådgivning, de har fået. Det har givet dem et beslutningsgrundlag at arbejde videre på, og en mulighed for at ændre planerne inden der laves ansøgning til kommunen

I starten af 2023 blev der åbnet for endnu en runde med nye aktører, der enten vil udvide eksisterende tilbud eller vil i gang. I alt har 13 virksomheder deltaget på det andet forløb startende med et netværksmøde og efterfølgende 1-1 møder.

På grund af den store interesse for projektet er projektet forlænget indtil udgangen af januar 2024.

Hvis du gerne vil vide mere om projektet, så kontakt projektleder Mette Lerdorf på mail: mette@stevnserhverv.dk eller tlf.: 2168 4953

LAG EU logoer

Vi er klar til at hjælpe

Spørg mig

Mette Lerdorf

Mette Lerdorf

Projektkonsulent

Mette er projektleder på Alternative Overnatningsformer. Hun har en sikker hånd på roret og er klar til at hjælpe projektdeltagerne i sikker i havn i tæt samarbejde med turismekonsulent Cathleen.
Er du deltager og har spørgsmål til dit projekt eller er du bare nysgerrig på projektet generelt, så kan du kontakte Mette.

Interesseret?

Vil du høre mere om projekt Alternative Overnatninger og se om det er noget for dig? Klik her og ansøg om at komme med!

Vores viden er din fordel

Mød Stevns Erhverv

Thomas Christensen

Thomas Christensen

Direktør

Cathleen Diana Pedersen

Cathleen Diana Pedersen

Turismekonsulent

Marie Bisschop-Thomsen

Marie Bisschop-Thomsen

Kommunikations- og Marketingkonsulent

Mette Lerdorf

Mette Lerdorf

Projektkonsulent

Peter Bisgaard

Peter Bisgaard

Forretningsudvikler

Netværk, viden og fællesskab

Bliv en del af noget større i Stevns

Medlemmer

Årlige arrangementer

%

Genialt

Skyd genvej til viden og netværk

Meld dig ind i Stevns Erhvervsråd

Som medlem af Stevns Erhvervsråd har du nem adgang til en lang række fordele, spændende arrangementer og et stort lokalt netværk af lokale erhvervsdrivende.

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at byde dig velkommen som medlem af Stevns Erhvervsråd.

9 + 1 =

Kontakt

Stevns Erhverv
Tinghuset
Algade 8
4660 Store Heddinge

Telefon: 24 76 40 01
E-mail: info@stevnserhverv.dk

CVR. nr. 34001227

Links