I Tommestrup, tre km udenfor Store Heddinge, ligger der en gammel familiegård – Tunekær. Tre generationer har drevet de 65 hektar land. Der er fire længer, utallige lader og en gammel grisestald. Men nu gemmer grisestalden ikke på grise, som de fleste grisestalde ude på landet gør. Den gemmer på tøjstativer, design, og second-hand tøj. Tøjstativerne af galvaniserede vandrør er hjemmedesignet, hjemmeskåret, hjemmedrejet og hjemmesamlet af Anna Living.

Det er et halvt år siden, hun slog dørene op til den nyrenoverede, 120 m2 store grisestald, hvor boksene er byttet ud med tøjstativer. Hver lørdag står de I rad og rækker og byder gæsterne velkommen til genbrug og håndværk; Anna Living indbyder til en god handel.

”Det startede sådan set med, at jeg stod og manglede et tøjstativ,” fortæller Anna Living, der bærer det mere mondæne navn Anna Jensen. Hun kalder sig selv og sin butik, Anna Living, for det er livsstil og indretning, det hele handler om.

 ”Tøjstativet skulle være robust, solidt og det skulle holde.” Hun var træt af de tynde, vakkelvorne stativer, som de fleste forhandlere tilbyder. Hun ledte lidt på nettet og fandt nogle forskellige holdbare designs:

”Jeg tænkte, at sådan et stativ kan jeg da lave selv. Så gik jeg i gang med at udvikle på det.”

Hendes mand er smed og med hans hjælp og inspiration, fik hun designet sit helt eget tøjstativ, som hun nu sælger fra sin gårdbutik, men også fra sin nyoprettede webshop på www.annaliving.dk.

 

Second-hand tøj og værkstedsarbejde

Hun holder foreløbigt kun åbent i weekender.

”Der kommer rigtig mange kvinder. De ser først og fremmest efter second-hand tøj, som hænger på tøjstativerne i butikker. De ser også efter brugskunst.”

Second-hand tøjet kom til butikkens varesortiment, fordi noget skulle der jo hænge på stativerne, så de ikke var nøgne og kolde. Nu er det nærmest som om, der ikke er tøjstativer nok. Heldigvis er hænderne skruet rigtigt på Anna Living, så når der mangler stativer, både til kunderne og til butikken selv, hopper hun i værkstedet.

Netværk og samarbejde

”Jeg vil rigtig gerne sælge flere tøjstativer. Det er mit primære produkt,” fortæller Anna Living om fremtiden for gårdbutikken.

Derfor er Anna Living aktiv i diverse netværksgrupper for iværksættere på Stevns, Køge og Roskilde. Her får hun ideer til hvordan hun kan udvikle sin forretningside, men hun kan også få kontakt til producenter og forhandlere af nye produkter, hun kan sælge i sin lille butik.

Hun har også lige meldt sig ind i Stevns Verdensarvs Partnerprogram, der arbejder hen imod bæredygtig turisme og hjælper hinanden med at øge lokal, økonomisk vækst, at tage hensyn til lokalområdets befolkning og at passe godt på verdensarven, naturen og kulturhistorien.

”Vi har et super samarbejder her på Stevns. Og det er med til at løfte os alle sammen og skabe helt nye forretningsmuligheder. Det synes jeg er med til at give mig endnu mere lyst og mod på at drive virksomhed,” slutter Anna Living.

Anna Living har foreløbig åben fra 10-13 hver lørdag. Men er man ivrig efter stang-second-hand-tøj og designede tøjstativer og ikke kan vente helt til lørdag, så kontakt Anna gennem hjemmesiden på www.annaliving.dk for at få en aftale.