I alle brancher er der nicher, opgaver som skal løses med specialudstyr eller specialmandskab. Chris Hansen, der har firmaet C.V. Hansen har specialudstyr til at bore huller i stort set alt. Han bliver tilkaldt, når der skal bores huller til ventilationssystemer, faldstammer, døråbninger og lignende

”Det specialudstyr jeg har, er særligt godt til boring af  huller i beton eller mursten. Der er faktisk ingen grænser for hvilke former for huller, men normalt vil det fx være renovering af bad og toilet, hvor der skal bores ud til nye faldstammer,” fortæller Chris.

Chris byder ind som underleverandør på byggeprojekter. Lige nu arbejder han på supersygehuset i Hillerød, men det kan hurtigt ændre sig.

”Rigtig tit er det sådan, at håndværkerne på projekterne ringer til mig og siger: Kan du komme i morgen, for nu skal vi have lave de og de huller. Så det er meget vigtigt at jeg er fleksibel,” fortæller Chris, der dog også indrømmer, at han er mere fleksibel overfor de gode kunder.

”Det handler om at pleje de kunder, jeg har gode erfaringer med og så luge ud i dem, jeg har dårlige erfaringer med.  På den måde, arbejder jeg hen mod en god og stabil kundebase.”

Kundebasen og netværket af håndværkere som Chris kender gennem de projekter han arbejder på, er også hans vej til mange nye opgaver.

”Jeg har nogle byggeledere og projektledere, som  efterhånden kender mig og ved at jeg leverer et godt stykke arbejde. Det kan også være direkte gennem de håndværkere der skal lave VVS eller el. Det er jo dem, der ofte skal bruge hullet. Det baserer sig meget på relationer gennem eksisterende sager,” fortæller Chris.

Selvstændig i et år

Chris blev oprindeligt udlært ventilationsteknikker i 2011 og har haft forskellige jobs og stillinger inden for det felt. Nu har han arbejdet selvstændigt med boreopgaver i eget firma i lidt over et år.

”Jeg tror det er mit kald i livet at være selvstændig. Det er helt afgørende for mig, at jeg kan flekse min tid, tage mange opgaver ind i perioder og holde fri/lavt blus i andre perioder. Jeg har brug for at kunne tage vare på mig selv og min familie,” siger Chris og tilføjer: ”Jeg vil gerne have et stabilt kundegrundlag, men jeg har ikke de store ønsker om flere medarbejdere eller større virksomhed. Jeg vil gerne bygge min virksomhed sund og rask.”

God kundeservice

Man hører ofte ejerledere tale om, at god kundeservice er vigtig og at et veludført job er vigtigt. Når man taler med Chris, er man slet ikke i tvivl om, at det er noget, der ligger ham meget på sinde.

”Jeg sætter en ære i at kunderne skal føle at de er vigtige. Jeg tænker meget over, hvordan er bedst kan være løsningsorienteret – og være det med et smil. Fx har jeg et
godt samarbejde med andre, som jeg kan sende en opgave videre til, hvis jeg ikke kan løse den,” forklarer
Chris på sin venlige, smilende facon: ”samtidig bliver jeg også hele tiden klogere på, mine kunder og på mig selv. Jeg ved hvordan, jeg gerne vil arbejde og hvilke typer af opgaver, der giver bedst mening. Så holder jeg bedst balancen.”