Udvikling, inspiration og nye retter til menukortet stod øverst på dagsordenen, da Café Algade i maj fik besøg af Det Grønne Rejsehold

Rejseholdet er et tilbud til danske spisesteder, der ønsker at udvikle og implementere grønne retter, benytte flere lokale råvare og som søger inspiration og vejledning til at løfte både kvalitet og spiseoplevelse.

Rejseholdet består af nogle af landets bedste kokke og det var derfor en enestående mulighed for Café Algade til at udvikle forretningen. Der skulle selvfølgelig sættes tid og ressourcer af til forløbet, men for Pia Damsgaard, der sammen med sin mand driver stedet, var det absolut det hele værd.

”Det var en positiv læringsproces og der var gang i fond´er, mayonnaiser, confitering, syltning, sautering og pochering. Spændende og utroligt velsmagende! Og resultatet kommer snart til syne på sommerens menukort på Café Algade – vi glæder os til at give jer alle de nye smage,” fortæller hun.

Kok og projektleder Pernille Vejrum, var med i køkkenet hos Café Algade i to dage. Pernille er udlært hos Per Thøstesen på Bistro Boheme på Esplanaden og satte sit præg på restauranten gennem 13 år som kok og køkkenchef.

Grundlæggende var det et inspirationsforløb med fokus på mere grønt på tallerkenen, lettere arbejdsgange og tendenser på Danmarks spisekort.

Et forløb med Det grønne Rejsehold

Et forløb med rejseholdet varer 2-3 dage og tager afsæt i det enkelte spisested. Foruden udgifter til råvarer er det gratis at deltage. Et forløb kan blandt andet bestå af: 

  • Køkkendage med rejseholdets kok med fokus på udvikling, tilberedning og anretning af nye (grønne) retter. 
  • Gennemgang af menu- og vinkort med henblik på specifikke behov, optimering, mindre råvarespild og lignende. 
  • Konceptudvikling, vejledning og sparring. 
  • Forbedring af arbejdsgange, metoder og systemer. 

Du kan også få besøg

Projektet løber til og med 2025 og det er stadig muligt at tilmelde sig. Så hvis du også kunne tænke dig at blive inspireret til at gøre mere brug af lokalproducerede råvarer og grønne retter på menukortet, så kan du også tilmelde dig. Du gør det ved at sende en mail til projektleder Agnete Malene Boye agnete@thefoodproject.dk eller Pernille Vejrum pernille@thefoodproject.dk.

Er du blevet nysgerrig, kan du læse mere om projektet her: https://www.thefoodproject.dk/projekter/groen-velsmag-som-sund-forretning/

Projektet er styret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og udviklet af Food Organisation of Denmark.

Spørg mig

Thomas Christensen

Thomas Christensen

Direktør

Bliv medlem af Stevns Erhverv

Stevns Erhverv består af omkring 200 medlemmer. Du kan også støtte op om Stevns Erhvervs arbejde og få indflydelse på erhvervslivet i dit lokalområde.