Signe Pedersen har altid forsvoret, at hun skulle springe ud som selvstændig. Men et ønske om et arbejdsliv med mere frihed og selvbestemmelse ændrede på drømmene. Signe står derfor i dag som stifter og ejer af konsulentvirksomheden Signe P Freelance, der tilbyder hjælp indenfor markedsføring og sociale medierOg valget om et liv som selvstændig, har skabt luft under vingerne 

Signe Pedersen er oprindeligt fra Køge, men har boet i København størstedelen af sit liv. Samtidig har Signe haft en eventyrlyst, der har ført hende til et udlandsophold på tre måneder i Indien og 13 måneder i England. Men hendes drømme for fremtiden har stilet mod natur og frisk vind – begge dele har Signe fundet på Stevns. 

– Det var et halvt tilfælde, at jeg endte på Stevns. Jeg havde gået med tanken om at flytte ud på landet, og længere væk fra byen end i den kolonihave, som jeg nu havde i Glostrup. Det var ikke bøhlands-agtigt nok, forklarer Signe med et smil på læben, og fortsætter. 

– Sideløbende med at jeg gik med tanken om at flytte på landet, var min søster og svoger i gang med at kigge efter mere plads, end de havde i deres gamle lejlighed i Værløse. Min svoger kommer hernede fra, så de havde længe kigget mod Stevns. Så faldt de over et hus, hvor der oven i købet var mulighed for, at jeg kunne flytte ind i et hus lige ved siden af. Så det var lidt en heldig tilfældighed, at det var Stevns, der fik lov til at dække mit ønske om at komme længere ud på landet og tættere på naturen. 

Et arbejdsliv med frihed 

Med en baggrund som kontorassistent og et arbejdsliv der var præget af faste og ufleksible arbejdstider, søgte Signe mod nye muligheder. Som hun selv forklarer det, så var det helt store ord frihed – og det var frihedender kom til at spille en afgørende rolle for hendes nye arbejdsliv.  

– Det var et ønske om frihed, muligheden for at sætte egne rammer og for at kunne komme ud og gå en tur i løbet af dagen med min hund. Så kan jeg arbejde videre bagefter eller om søndagen, hvis jeg vil det. Og det er ikke bøvlet med overarbejde, og chefer der skal godkende migfastslår Signe.  

Signes arbejde som iværksætter består af at hjælpe mindre virksomheder med at navigere i og administrere sociale medier og markedsføring, for at skabe leads, kunder og salg. Essensen af Signe P Freelance er afavne de forskellige behov, der eksisterer hos de mange mulige kunder. Nogle kunder har brug for fuld support og gennemførsel af markedsføringen, mens andre måske kun har brug for rådgivning og sparring.  

Den type virksomhed som Signe har stablet på benene, giver hende frihed og ikke mindst muligheden for selv at opstille de rammer, som passer hende.  

– Jeg kan ligesom stille mine egne rammer for, hvordan og hvornår jeg gerne vil arbejde. Det er den der frihedsfølelse. Det er netop ligegyldigt, om jeg sidder inde i København og arbejder, eller om jeg sidder herude i et lille hus tæt på skoven. Måske jeg tager en måned til Sverige eller til en hytte i Borneo. Jeg er ikke længere bundet til en bestemt lokation, fortæller en glad Signe.  

En støttende hånd 

Når man springer ud som iværksætter, har det for langt de fleste stor betydning, at man kan få hjælp og sparring udefra, forklarer Signe, der selv har opsøgt hjælp. Først i København og derefter på Stevns, og det er derfor svært at undgå at sammenligne de to oplevelser.  

– Jeg kan ikke lade være med at sammenligne Stevns med min oplevelse som selvstændig i København. Det var noget mere ensomt i København. De havde jo kurser og tilbud, men det er så stort, og der er så mange mennesker, så det bliver bare noget helt andet. Hernede kan vi nå hinanden meget bedre. Så jeg synes, at det er langt sjovere at være selvstændig på Stevns end i København, forklarer Signe.  

Oplevelsen har for Signe været langt mere personlig og indlevende på Stevns. Det skyldes i særdeleshed den hjælp, som Signe har fået af Stevns Erhvervsråd, der har understøttet iværksætterdrømmene med formidling af kontakt til relevante aktørerDerudover har Stevns Erhvervsråd bistået med blandt andet sparring omkring, hvordan Signe P Freelance kunne sætte ordentligt gang i virksomheden 

– Jeg har fået nogle kontakter igennem Erhvervsrådet, som har givet mig et netværk, jeg overhovedet ikke vil undvære. Erhvervsrådet giver nogle muligheder for at binde mange dele sammen i iværksætterlivet. Jeg synes for eksempel, at det har været spændende at opleve erhvervspriserne, og se hvordan både Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune støtter op om erhvervslivet. 

Iværksætterdrømme og et godt netværk 

Drømmen om mere frihed var afgørende for Signe, da hun sprang ud som selvstændig. Og selv om hun havde forsvoret, at hun aldrig skulle gå den vej, så har det vist sig at være det helt rigtige valg.  

– Da jeg begyndte at opsøge denne her frihedsfølelse, følte jeg, at der åbnede sig et parallelunivers. Jeg har lidt haft det sådan, at hvor har det her været hele mit liv? Hvorfor har jeg ikke vidst, at der var de her muligheder? Altså det her med at kunne tjene penge, bare ved at have en internetforbindelse – det er jo for sindssygt, at det kan lade sig gøre, fortæller en storsmilende Signe.  

Det gode netværk kommer ikke af sig selv. Og det har overrasket Signe, hvor meget et godt netværk egentlig betyder. Da Signe var bosat i København, og startede op som selvstændig, var det ikke med et netværk af andre selvstændige i ryggen. Men i takt med at Signe flyttede til Stevns, og byggede videre på sin iværksætterdrøm, blev hun samtidig opmærksom på, hvad det gode netværk betyder.  

– Jeg har hurtigt fået nogle forbindelser til nogen, som jeg kan dele mit selvstændige liv med. Det var egentlig ikke et behov, jeg tænkte, at jeg havde. Men det gør godt nok meget, for det er noget af et eventyr, man er på, når man starter som selvstændig, afslutter Signe.  

 

Er du blevet nysgerrig på Signe P Freelance, kan du læse mere her

Går du selv med iværksætterdrømme, og har brug for sparring så kontakt Stevns Erhvervsråd