DRYK startede sin rejse for bare tre år siden og har haft en helt utrolig vækst samtidig med at Christian Christensen ønsker at bidrage til den grønne omstilling og lokalsamfundet i Stevns.
Det gjorde, at han blev i 2021 kåret til Årets Iværksætter

”Det handler for mig om, at vi kan være i front i den grønne omstilling. Og at vi skal starte den grønne omstilling i hverdagen, lige der med din morgenkaffe og dine cornflakes. For mig, er det selve formålet med at stå op om morgenen: vi skal gøre verden til et bedre sted for vores børn og børnebørn,” siger en passioneret direktør for DRYK.

Vi skal være konkrete

Christian Christensen er meget bevidst om, at hans bæredygtige dagsorden meget hurtig kan blive opfattet som et markedsføringsstunt. Derfor er det afgørende for ham, at forbrugeren kan se det konkrete afkast af det bæredygtige produkt og kan se, at DRYK som virksomhed reelt gør en forskel.

”Når du køber en liter DRYK, støtter vi samtidig Den Danske Naturfond, så der bliver opkøbt et stykke jord svarende til bunden på af kartonen. Det er en tilgængelig måde for alle virksomheder til at støtte op om reel grøn omstilling,” forklarer Chrstian.

Hvis du er nysgerrig for, om din virksomhed også kunne gøre det samme, er du meget velkommen til at kontakte Christian Christensen.

Lokal forankring

Når man er en virksomhed i stor vækst og man samtidig har behov for produktionsfaciliteter, der fylder i landskabet, kan det være en udfordring at ville fastholde en særlig geografisk tilknytning. Det har Christian erfaret på egen krop.

”Vi vil meget gerne beholde produktionen i Stevns Kommune, jeg har fra begyndelsen følt mig hjemme i lokalområdet og vil gerne bidrage til den vækst der er. Jeg har et godt samarbejde med erhvervslivet og det vil jeg også gerne holde fast i. Derfor har vi i øjeblikket konkrete forhandlinger med Gjorslev Gods om at overtage deres gamle staldbygninger og indrette dem til produktion af DRYK. Det er der en helt fantastisk historie i; at de samme bygninger går fra at rummer køer der leverer mælk, til at rumme maskiner, der leverer plantedrik til erstatning for mælk,” fortæller Christian Christensen.

For nuværende mangler DRYK stadig de nødvendige tilladelser før, det bliver muligt at begynde ombygningen af de gamle staldbygninger. DRYK bliver derfor stadig produceret på fabrikker i bl.a. Sverige. Det begrænser desværre den mængde plantedrik, der kan produceres og dermed den vækst virksomheden kan opnå.

Vækst på over 400 % i 2021

DRYK er inden i en voldsom vækst og Christian forudser at den forsætter de næste år. Det giver helt konkrete udfordringer med bl.a. produktionsfaciliteter og integrering af medarbejdere, fortæller Christian:

”Vi har et stort fokus på at fortsætte den vækst vi er inde i nu, og fortsat udbygge det internationale marked, men første skridt på vejen er at få udbygget vores produktion, så vi kan følge med den stigende efterspørgsel. Lige nu ansætter vi to nye medarbejdere om måneden. Det sætter helt særlige krav til at få integreret dem ordentligt, så vi fastholder den virksomhedskultur vi har nu.”

Hvor andre virksomheder kæmper med rekruttering, har DRYK ikke det problem, ifølge Christian skyldes det, at flere og flere mennesker gerne vil arbejde i en virksomhed med en reel grøn profil og gode arbejdsvilkår.

”Vi har en klar grøn profil, så vi tiltrækker folk, der gerne vil være med til at forandre verden. Samtidig arbejder vi målrettet på at skabe bedre stillinger, på ligestilling og på diversitet. Alt sammen er det afgørende for at få de bedste medarbejdere,” siger Christian med eftertryk og fortsætter, ”Du får det, du betaler for, og vi går efter toppen af kransekagen.”

Det handler for mig om, at vi kan være i front i den grønne omstilling.
Og at vi skal starte den grønne omstilling i hverdagen, lige der med din morgenkaffe og dine cornflakes. For mig, er det selve formålet med at stå op om morgenen: vi skal gøre verden til et bedre sted for vores børn og børnebørn.

Chrtistian Christensen

Direktør, DRYK