Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Fødevareproduktion efterlader restprodukter. Men hvad enten det er rapskager, ekstra auberginer eller skræl og sten fra kirsebær, så er det en ressource, som kan blive til nye fødevarer eller bruges aktivt.

Derfor har Engvang Frugt & Specialiteter været på Katedralskolen i Nykøbing d. 1. oktober, hvor studerende og ni virksomheder var samlet om at gøre rester og overskud fra fødevarevirksomheder til nye ressourcer. Her præsenterede de ni medvirkende virksomheder hver en udfordring. De blev herefter parret med de studerende, der med innovative idéer skal forsøge at løse udfordringerne vedrørende ressourceeffektivitet.

-Det er rigtig interessant for os, hvis noget af det, som man i dag bare smider ud, kan blive til noget nyt. Her tilfører de studerende en masse spændende idéer og innovation, som vi kan bruge til nye produkter. Så vi er rigtig glade for at være kommet i gang, udtaler Annelise Nielsen fra Engvang Frugt & Specialiteter.

Stevnskirsebær blev crowdfunded
De 250 kirsebærtræ, der har været starten på samarbejdet, blev plantet på Engvang Frugtplantage for over et år siden og blev finansieret af mange små bidragsydere, som tilsammen støttede projektet med 62.000 kr. Crowdfunding-kampagnen opstod i et samarbejde med Stevns Erhvervsråds daværende turismekonsulent, Thor Nielsen, i et projekt, der skulle være med til at sætte Stevns på landkortet for sine lokale fødevarer. Læs mere om projektet her. 

Studerende og virksomheder samarbejder om de mange gode idéer.

Studerende og virksomheder samarbejder om de mange gode idéer.

Et samarbejde mellem virksomhed og studerende
Indsatsen kaldes for Food Days Sjælland og består af et samarbejde mellem en virksomheder og en gruppe studerende på fagrelevante studier. På et fælles møde afklarer de målet med samarbejdet og afslutter det med en kåring af de bedste ideer.

Heidi Høy Dyrholm fra Agro Business Park er tovholder på aktiviteten og mener, at de unge kan bidrage med noget godt til virksomhedernes arbejde med ressourcespild:

-Der tales jo rigtig meget om, at vi skal passe på jordens ressourcer. Det her er det konkrete arbejde, der kan være med til at løse det. Kan vi bruge nogle ressourcer, som i dag faktisk er skrald og få det til at blive til noget nyt og anderledes, så gør vi noget godt for virksomheds bundlinje og for vores klode generelt. Men det kræver innovation og gode idéer, og her kan de studerende virkelig bidrage, siger Heidi Høy Dyrholm.

Food Days Sjælland er lavet i samarbejde med VIIRS, som er en indsats, der styrker virksomheder via viden, og projektet Connecting Zealand, som blandt andet har fokus på ressourceeffektivitet i virksomheder. Connecting Zealand er finansieret af Region Sjælland.

Læs mere om Engvang Frugt & Specialiteter her:
Månedens virksomhed: Engvang Frugtplantage