Restaurant Harmonien var 13. marts fyldt til bristepunktet, da omkring 130 erhvervsdrivende, politikere og embedsmænd havde sat hinanden stævne til årets Erhvervstræf.
Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune er initiativtagere til det årlige Erhvervstræf, hvor kommunen og erhvervslivet i fællesskab diskuterer og henter ny inspiration til Stevns’ erhvervsudvikling.
På sidste års Erhvervstræf kunne deltagerne til Erhvervstræffet dele deres inputs til Stevns Kommunes nye erhvervspolitik, som dengang var i støbeskeen. I år kunne borgmester Anette Mortensen, formand for AET Mikkel Lundemann Rasmussen samt erhvervschef Thomas Christensen præsentere indsatsområderne i den færdige politik: Løsningsorienteret Sagsbehandling, Fysisk og Digital Infrastruktur, Iværksætteri, Forretningsudvikling og Profilering.
Særligt inden for indsatsområdet Infrastruktur, var der stor glæde at spore, fordi der selvsamme dag var indgået en aftale på Christiansborg om at afsætte midler til en ny statsvej fra Stevns til Sydmotorvejen:
– Det er en fantastisk dag – bedre end juleaften. Da vi sidste år fik penge til en VVM undersøgelse, var det i sig selv en bedrift, og jeg havde ikke turde håbe på, at vi allerede kunne se en statsvej, men der er nogle, der har lyttet, når vi har sagt, vi havde et problem, lød det begejstret fra borgmester Anette Mortensen.
I det hele taget var der stor optimisme at spore blandt politikerne og erhvervschefen, når det kom til realiseringen af den nye erhvervspolitik, som allerede er godt i gang – eksempelvis inden for indsatsområdet Iværksætteri:
– På sidste års Erhvervstræf kom der flere iværksættere hen til mig og foreslog et iværksættermiljø i Hårlev, og i år kan vi allerede præsentere det nye miljø, lød det fra en glad Mikkel Lundemann Rasmussen med henvisning til det Iværksætterhotel, som åbner i Hårlev i efteråret.
Grib erhvervsmulighederne
I år havde Erhvervstræffet temaet ”grib erhvervsmulighederne.” I Klitmøller har de om nogen formået at gribe de muligheder, som opstod i kølvandet på, at en tysk surfer opdagede stedets gode surferbølger i start 80’erne. Aftenens første indlægsholder, Finn Jorsal, har som tidligere præsident for Friends of Cold Hawaii, fulgt udviklingen på tætteste hold. Han kunne i et underholdende indlæg fortælle om, hvordan Klitmøller udviklede sig fra at være en hensygnende fiskerby til et kreativt surfermekka, som både tiltrækker tilflyttere og iværksættere.
Opskriften på Klitmøllers succes skal bl.a. findes i en stor og langvarig ildsjæleindsats hos lokalbefolkningen, og at Klitmøller havde en klar strategi om at komme på landkortet som surfdestination via store internationale events.
– Men måden vi har gjort det på skal ses som inspiration. Det gælder om at finde sine egne stedbundne kvaliteter og udvikle ud fra det, understregede Finn Jorsal.
Drøm stort
Hvordan opnår man ekstraordinære resultater, som de har gjort i Klitmøller? Det havde aftenens næste foredragsholder et spændende bud på:
– Det handler om at udvide vores forestilling om, hvad der kan lade sig gøre. At drømme stort er første skridt til at skabe det, der endnu ikke findes, fortalte oplægsholder Lene Gammelgaard.
Hun er selv et levende bevis på, at man ved at sætte et mål og holde det for øje kan opnå ekstraordinære resultater. I 1996 besteg hun Mount Everest som den første kvinde fra Skandinavien i en dramatisk ekspedition, som kostede 8 bjergbestigere livet.
– Jeg besteg Mount Everest med min hjerne mere end med min krop, lød det fra Lene Gammelgaard:
– Og den eneste sætning, jeg var fokuseret på, det var: Til toppen og sikkert ned igen!
Erhvervslivet hyldet med tre erhvervspriser
Erhvervstræffet bød også på en hyldest til erhvervslivet, da Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune under store klapsalver fra salen uddelte erhvervspriserne ’Årets Iværksætter’ som gik til The Norrmans, ’Årets Virksomhed’ som gik til Adamsen A/S samt den ny-indstiftede ’CSR-pris’ som gik til Din Tøjmand i Store Heddinge.
Aftenen sluttede som den var begyndt; i højt humør og med positive forventninger til fremtiden for Stevns’ erhvervsliv.