Få styr på de offentlige udbud
25. september 2013

Det kan nogle gange være svært at få et overblik over alle de offentlige udbud og samtidig forstå udbudsreglerne, når du skal byde på offentlige opgaver. På nettet findes der flere sider, der gør det let for dig at få styr på reglerne og hjælper dig med at få et overblik over alle de offentlige udbud. Vi har samlet nogle sider til dig, som er gode at kende:

www.udbud.dk er de danske offentlige udbud samlet ét sted, så du let kan finde de offentlige opgaver. Det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der står bag siden, og det er lovpligtigt for alle offentlige myndigheder at offentliggøre udbud af varer, tjenesteydelser og bygge- og anlægsopgaver, der overstiger 500.000 kr.

På udbud.dk finder du en smart søgefunktion, der gør det lettere at afgrænse din søgning ud fra udbudstype, opgavetype, myndighedstype og geografi. På den måde kan du finde de opgaver, der er relevante for din virksomhed.
Du har samtidig mulighed for at oprette faste søgninger på de typer udbud, der er interessante for din virksomhed og få besked direkte i din mailboks, når der er nye udbud, der passer på din profil.

Besøg www.udbud.dk

www.udbudsportalen.dk er udviklet og ejet af KL og Erhvervs- og Byggestyrelsen, og her finder du vejledning i, viden om og værktøj til udbud af offentlige serviceopgaver. Derudover tilbyder Udbudsportalen assistance i forbindelse med tilbudsskrivning, undervisning og videre.

 

På udbudsportalen finder du blandt andet en overskuelig ”Tilbud trin for trin”-vejledning, der har til hensigt at hjælpe mindre og mellemstore virksomheder med at byde ind på offentlige opgaver. Vejledningen fører dig gennem tre faser – fra de indledende overvejelser om hvorvidt, der skal bydes, til overtagelse af opgaven og opfølgning. Desuden indeholder vejledningen indledningsvis lidt information omkring offentlige indkøb.

Besøg www.udbudsportalen.dk

Som noget nyt har Udbudsportalen lavet fem små film, som giver dig hurtig vejledning, når du skal afgive tilbud til det offentlige.

Nedenfor finder du overskrifter på og links til Udbudsportalens fem film: