I 20 år har Ida Berg kræset for blomster som florist. Hun ejer og driver Flowers By Ida, som er en blomsterhandel i Stevns med tilhørende blomsterskole, hvor du kan lære blomsterbinderiets kunst. I 2022 rykkede hun butikken, huset og det tilhørende familieliv fra Bækkemosevej i Hårlev til Karensvej i Strøby Egede med ét helt særligt mål: at skabe et lille hyggeligt og intimt overnatningssted.

Tanken om at blive overnatningsvært har ikke altid været der, fortæller Ida. Lysten til at prøve noget andet er kommet med tiden. Det betyder dog ikke, at passionen for blomster bliver lagt på hylden.

I årenes løb har Ida bl.a. lavet blomster til Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, samt i forbindelse med indvielsen af Koldkrigsmuseum Stevnsfort, dengang Stevns Klint blev UNESCO verdensarv og på regelmæssig basis til adskillige af hotellerne i Rødvig.

Men, Ida har måtte se i øjnene, at det er udfordrende at balancere familielivet med en butik, som har åbent alle uges 7 dage, og med lange åbningstider, som kræver enorm energi, når man i høj grad driver det alene.

 

Nyt liv i Strøby Egede

Familien havde set sig lun på en ny ejendom i Strøby Egede, som ville give dem mulighed for at kombinere et liv som florist, overnatningsvært og familie. Her kunne der være luft til det hele.

Ida, havde hørt, at der manglede mere overnatningskapacitet i Stevns, så derfor syntes hun, det ville være det rigtige tidspunkt at tage springet ud i en ny forretning.

Desværre var den administrative proces i at få styr på, hvad er kunne lade sig gøre ift. etablering af overnatning på Karensvej lige ved at tage modet fra Ida. Heldigvis, trådte tidligere erhvervskonsulent i Stevns Erhverv, Jesper Yde, til og overtog kommunikationen med Stevns Kommune. Med formaliteterne på plads, blev købskontrakten skrevet under, og siden indflytning har der været gang i ombygning både af beboelseshuset og udlejningsdelen.

Fra drøm til forretningskoncept

I foråret 2023 deltog Ida i Stevns Erhvervs projekt ”Alternative Overnatninger 2.0”, for at få hjælp til at få de sidste detaljer på plads og være helt sikker på, at drømmene kan blive virkelige.

Projektets eksterne konsulent, landinspektør Uffe Holm fra LandSyd, kunne til Idas glæde bekræfte kommunens udtalelse om planmæssige og lovmæssige forhold. Så vejen lå åben og arbejdet kunne fortsætte med ro i maven.

Stevns Erhvervs turismekonsulent, Cathleen Diana Pedersen, har assisteret Ida i processen med konceptudvikling, prissætning, forretningsbetingelser, gæsteservice og markedsføring.

Planen er, at der med tiden skal være 3-4 ferielejligheder på stedet. Den første ferielejlighed på 120 kvm med 4 soveværelser og privat have, er nu officielt klar, og kunne lejes fra 1. juni på Airbnb. Den første reservation tikkede allerede ind 24 timer efter, at den blev lagt op til online booking.

Ambitionen er at gå efter en belægningsprocent på 75%. Der vil med garanti være åben for booking indtil efteråret, hvad angår vinteren og det tidlige forår afhænger af om den nye varmepumpe og brændeovn er tilstrækkelig til at skabe en temperatur, der er behagelig nok for gæsterne. Det må tiden vise.

 

”Hov, et sidste spørgsmål Ida! Hvilke tre tips vil du give til andre, som drømmer om at åbne et overnatningssted?”.

Et lille grin og så udbryder Ida: ”Ring igen om et år, når den første sæson er gået!”

Skyd genvej til viden og netværk

Meld dig ind i Stevns Erhverv

Som medlem af Stevns Erhverv har du nem adgang til en lang række fordele, spændende arrangementer og et stort lokalt netværk af lokale erhvervsdrivende.

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at byde dig velkommen som medlem af Stevns Erhverv.