vindmøller
Projekt

Fremtidens Globale Lokalsamfund

Med Fremtidens Globale Lokalsamfund udarbejdes en strategi med en 10 års plan for hvordan fremtidens landdistrikt kan udvikle sig for fortsat være attraktivt at bo, leve og drive virksomhed i

 

Projektet er startet ud fra en nysgerrighed om hvordan de nyeste trends og samfundstendenser kommer til at påvirke et landdistrikt som Stevns. Erhvervslivet, borgere og foreninger skal være medudviklere og bliver inviteret ind i workshops, hvor de skal komme med input til de indsatsområder, som bliver en del af strategien.

Mantraet for Fremtidens Global Lokalsamfund er: lev lokalt – ager globalt, som forstås på den måde at Stevns både skal kunne tilbyde arbejdspladser, boliger, kultur, byliv, natur, infrastruktur til den enkelte og give plads til udsyn og interaktion med en global verden.

Den langsigtede plan med strategien og indsatserne er at udvikle nye løsninger, som kan imødekomme globale trends, som forventes at påvirke velfærdssamfundet, sikre fremtidige arbejdspladser og vækst i virksomhederne.

Stevns Erhverv har modtaget en bevilling fra Landdistriktspuljen til at udfolde projektet ”Fremtidens globale lokalsamfund”. Projektet løber fra 1. september 2023 til den 31. december 2024.

Fase 1

Projektet starter med en analyse, hvor der samles data fra strategier, trends, tendenser, som kombineres med deltagelse af en fremtidsforsker og forskere fra Syddansk Universitet inden for landdistriktsforskning. Outputtet bliver en kort rapport om de 4-5 indsatsområder, som er relevante at arbejde videre med som udgangspunkt for strategien.

Fase 2

Anden fase af i udviklingen er afholdelsen af en række workshops baseret på de 4-5 indsatsområder, som er identificeret i analysefasen. Deltagerne på workshops er interessenter fra Stevns fx virksomheder, borgere, foreninger mv.

Fase 3

Sidste fase skal bruges på at skrive strategien med input fra de to foregående faser. Strategien skal indeholde vision, målsætning, udfoldelse af de 4-5 temaer og en handlingsplan for realisering af hvert tema. Strategien skal bruges som grundlag for at søge funding til at realisere identificerede indsatsområder gennem fx EU-midler.

 

Arrangementer og events

 

I foråret 2024 afholdes en række arrangementer og workshops for virksomheder, borgere og foreninger

Vi er klar til at hjælpe

Spørg mig

Mette Lerdorf

Mette Lerdorf

Projektkonsulent

Mette er projektleder på Fremtidens Globale Lokalsamfund. Er du nysgerrig på projektet generelt, så kan du kontakte Mette.

Interesseret?

Vil du høre mere om projektet, så kontakt mig

Vores viden er din fordel

Mød Stevns Erhverv

Thomas Christensen

Thomas Christensen

Direktør

Cathleen Diana Pedersen

Cathleen Diana Pedersen

Turismekonsulent

Marie Bisschop-Thomsen

Marie Bisschop-Thomsen

Kommunikations- og Marketingkonsulent

Mette Lerdorf

Mette Lerdorf

Projektkonsulent

Katharina Maj Ottosen

Katharina Maj Ottosen

Projektleder Stevns Outdoor

Peter Bisgaard

Peter Bisgaard

Forretningsudvikler

Netværk, viden og fællesskab

Bliv en del af noget større i Stevns

Medlemmer

Årlige arrangementer

%

Genialt

Skyd genvej til viden og netværk

Meld dig ind i Stevns Erhvervsråd

Som medlem af Stevns Erhvervsråd har du nem adgang til en lang række fordele, spændende arrangementer og et stort lokalt netværk af lokale erhvervsdrivende.

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at byde dig velkommen som medlem af Stevns Erhvervsråd.

4 + 14 =

Kontakt

Stevns Erhverv
Tinghuset
Algade 8
4660 Store Heddinge

Telefon: 24 76 40 01
E-mail: info@stevnserhverv.dk

CVR. nr. 34001227

Links