Henrik Ravnemose overtog forpagtningen af Strøby Egede Forsamlingshus samtidig med, at Danmark lukkede ned. Selvom opstarten ikke blev som forventet, har det givet plads til en lille restaurant, som gæsterne har taget godt imod. Planen er på sigt at holde flere selskaber, men også spændende, lokale arrangementer.
Da de første coronatilfælde begyndte at vise sig i Danmark i det tidlige forår, sad Henrik Ravnemose til møde med sin bank for at kunne overtage forpagtningen af Strøby Egede Forsamlingshus. Kort tid efter, aftalen var faldet på plads, lukkede Danmark ned, og åbningen af ”Strøby Egede Forsamlingshus anno 1942” var udsat på ubestemt tid.
– Det var noget mærkeligt noget, det der med, at man ikke selv var herre over det. Man kunne ikke gøre noget rigtigt, man kunne ikke gøre noget forkert, man kunne bare ikke gøre noget. Alle ens planer fra hjemmeside til budgetter var jo helt forfra, fortæller Henrik Ravnemose, som officielt overtog forpagtningen 1. april og en måned senere flyttede med familien ind i lejligheden oven på lokalerne.
Meget af den tvungne lukning gik med en planlagt istandsættelse af lokalerne, som ejes af en andelsforening. Blandt andet er et mindre selskabslokale blevet sat i stand, og det var her, Henrik slog dørene op til en á la carte-restaurant den 5. juni, hvor nysgerrige gæster kunne smage på Henriks kogekunst.
– Det var jo planen, at det var selskaber, som jeg kunne gå og klargøre og lige så stille få opbygget en forretning med, men det var i stedet restauranten, vi måtte starte med for at få nogle ind og se det. Og selvom det har været småt, så synes jeg, vi er blevet taget godt imod, fortæller Henrik.
Planen er dog fortsat, at Strøby Egede Forsamlingshus anno 1942 skal danne de hyggelige rammer om bryllupper, runde fødselsdage og andre festlige lejligheder, og efterhånden som Danmark er åbnet op igen, oplever Henrik en stigende interesse for at booke de tre lokaler, som kan rumme op i mod 250 spisende gæster.
Hjælp fra Stevns Erhvervsråd
Selvom det ikke er første gang, Henrik starter som selvstændig, har han haft stor glæde af Stevns Erhvervsråd under sin opstart:
– Det var jo ti år siden, jeg var selvstændig, så der var lige nogle ting, der skulle friskes op. Jeg fik virkelig god hjælp til budgetter og gode snakke om området og hvilke muligheder, der var, fortæller Henrik, som både har deltaget i erhvervsrådets informationsmøde for iværksættere og efterfølgende fået sparring af Iværksætter- og virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen.
Lokalt med nærvær og omtanke
Henrik er både uddannet kok og sommelier og har mange års erfaring bl.a. som ejer af restauranterne Horizonten og Brasserie 33 på Køge Havn, som køkkenchef på Vallø Slotskro og senest Svogerslev Kro. Gæster i forsamlingshuset kan derfor både se frem til velsmagende vin og mad, som Henrik så vidt muligt tilbereder af lokale råvarer:
– Jeg prøver at undgå, at vi skal til Sydamerika og hente kød – det er nede fra Susåen. Jeg tror, vi skal prøve at kigge sådan på det, hvis vi alle sammen skal prøve at gøre det godt for vores børn, fortæller Henrik Ravnemose, som er begejstret for Stevns’ mange gode fødevarer.
Et samlingspunkt
Med det nye navn ”Strøby Egede Forsamlinghus anno 1942” vender Henrik tilbage til stedets rødder med planer om åbne mere op for lokalsamfundet.
– Samling er et godt ord, og det er jo derfor, at vi er hoppet tilbage til at bruge navnet ”Forsamlingshus”, for det er jo et sted, hvor man skal forsamles og mødes, forklarer Henrik.
Forsamlingshuset, som åbnede i 1942, har tidligere været et lokalt samlingspunkt med filmfremvisning og rulleskøjteræs i salen, og Henrik vil gerne åbne op for, at der igen kan være flere aktiviteter for Strøby Egedes borgere f.eks. fællesspisning, julefest og grilhygge på terrassen.
Lokale vinelskere kan også se frem til flere vinarrangementer bl.a. 28. august, hvor Forsamlingshuset for alvor slår dørene op og inviterer til en spændende aften, hvor en erfaren vinhandler præsenterer seks spændende vine med dertilhørende menu.
– Det er et stort hus med mange muligheder, og nu skal vi finde ud af, hvad der passer til os og Strøby Egede, slutter Henrik.
Læs mere om Strøby Egede Forsamlingshus anno 1942 og følg virksomheden på Facebook.