Jørgen Larsen driver HF Butikken i Hårlev, hvor han gennem de sidste 30 år har handlet med alt inden for foder, udstyr til dyr og dyrehold samt haveudstyr og brændsel. For ham er det vigtigt at der stadig er plads til lokale forretninger og ikke kun store kæder. Vi har været forbi Jørgen og stille ham fem spørgsmål om hans virksomhed, for at blive klogere på, hvad der rør sig hos de stevnske erhvervsfolk.

 

Hvordan bruger du dit lokalområde, når du driver din virksomhed?

Jeg prøver at handle lokalt. Hvis prisen er den samme, matcher sådan nogenlunde eller billigere, så køber jeg lokalt. Jeg kører også butikken anderledes, helt bevidst, end de store butikker gør. Jeg kører den på den lidt gammeldags manér. Og det kan folk godt lide. Det er service, service, service og fornuftige priser. Det er ikke altid man helt kan være med. Men vi prøver.

Et godt eksempel er under Corona epidemien. Hvis kunder skulle have dyrefoder og ikke havde lyst at tage ind i butikken, så kørte jeg ud og bar sækkene helt ind og ikke bare stillede dem ved kantstenen, som andre gør.

Og så støtter jeg op om de lokale sportsklubber med sponsorater og gaver til banko arrangementer. Det er vigtigt for os og det holder jeg fast i.

Peter Bisgaard

Peter Bisgaard

Forretningsudvikler

Jesper er ham, der gerne vil have fingrende i maskinrummet, så han kan finde problemerne og løse dem – så du kan komme fremad. Han lytter til dig, udfordrer dig og kommer med sin klare faglige mening, alt sammen for at du kan tage de næste skridt med din virksomhed. Jesper kender alt og alle i Stevns, så har du ikke mødt ham endnu, gør du det snart.

Mærker du det øgede krav om bæredygtighed fra kunden?

Det eneste vi har mærket her i butikken, i forhold til bæredygtighed, er plastikposer: Det vil folk ikke rigtigt have mere. Så det er jo dejligt.
Vi SÆLGER økologisk foder og lign., men det er ikke mere end det altid har været.

Hvordan gør du brug af digitalisering af din virksomhed?

Da jeg startede i sin tid for 37 år siden, da foregik det hele med en lille trækasse, til regninger og kvitteringer. I dag er kører det hele igennem med stregkoder og det hele- Vi har ovenikøbet lige fået nyt edb system og kasseapparat så vi er helt opdaterede. Det kører derudaf.
Men alt det der med at sidde og taste ind – DET lader jeg de unge om.

Hvordan har du oplevet udviklingen af erhvervslivet og erhvervsmiljøet i Stevns?

En del af kommunalbestyrelsen fokuserer lidt for meget på turister til kommunen, men glemmer lidt os, der tjener pengene.
Det gælder også erhvervsrådet, der kun fokuserer på turismen, og føler lidt at vi andre er blevet glemt. Så kan det godt være, at man kører ud og trykker hånd en gang imellem hos en eller anden tilfældig virksomhed.
Jeg synes, man skal fokusere lidt mere på nogle af de små erhvervsvirksomheder, som allerede er i Stevns Kommune – fremhæve dem. Jeg føler lidt at den gamle Vallø Kommune er blevet glemt. Det er vi nogle, der mener.
Nu er jeg valgt ind i bestyrelsen, så vi prøver at arbejde der på de indre linjer.

Hvad er det næste skridt af udviklingen i af din virksomhed?

Jeg har været med i 37 år den 1. februar 2022. Jeg har set, hvordan regnskabet gik fra den lille trækasse, til den fulde digitalisering. På vejen har jeg taget en vognmandsuddannelse og udviklet butikken stille og roligt. Næste skridt i udviklingen er så småt at gennemføre et generationsskifte… stille og roligt indenfor de næste 3-8 år. Om jeg skal være med hele vejen, har jeg ikke besluttet mig for endnu. Hvem der skal køre det videre, har jeg ikke styr på.
Men butikken har i hvert fald sin berettigelse. Det er jeg ikke i tvivl om.