Drømmer du om at blive din egen chef? Så kom ud af busken og få al den rådgivning, du har brug for. Stevns Erhvervsråd hjælper dig videre, hvis du går rundt med en idé, som du gerne vil føre ud i livet.

Der kan være mange tanker og bekymringer forbundet med at starte sin egen virksomhed op. Måske skal den stabile tilværelse som lønmodtager skiftes ud med en mere usikker fremtid som selvstændig virksomhedsejer. Usikkerhed eller ej så er det en stor hjælp at have en at vende sine tanker med, hvis skridtet til at blive selvstændig er svært at tage. Stevns Kommune giver tilskud, så Stevns Erhvervsråd kan yde gratis iværksætter- og virksomhedsrådgivning til alle borgere bosat i Stevns.

Iværksættere gavner Stevns
Den fremtidige beskæftigelse og vækst i Stevns afhænger i høj grad af, at der bliver startet nye virksomheder. I Erhvervsstrategien fra 2014-2020 har Stevns Erhvervsråd en klar målsætning om at skabe flere private arbejdspladser og øge antallet af nye virksomheder. Erhvervsrådet har derfor som fokusområde at få flere til at starte selvstændig virksomhed og få de nye virksomheder til at vokse.

– En meget stor andel af vores lokale jobs bliver skabt af iværksættere, og deres virksomheder overlever i høj grad, og det giver dermed også en langsigtet effekt. Der har været en tendens til at antallet af nye virksomheder har været faldende. Det ser dog ud til, at udviklingen går i en mere positiv retning, for vi begynder at se en fremgang for nyetablerede virksomheder især en-mands virksomheder, siger Jesper Yde Knudsen, der er Iværksætter- og Virksomhedskonsulent i Stevns Erhvervsråd.

Den positive udvikling bliver bekræftet ved, at der i første kvartal af 2015 blev oprettet 93 nye CVR-numre i Stevns kommune. Det må siges at være en fin start på året i forhold til første kvartal 2014, hvor antallet af nye CVR numre lå på 76 i kommunen.

Hvad kan du få af rådgivning?
Jesper Yde Knudsen kan hjælpe dig videre med din idé og rådgive dig om, hvordan du kan gribe tingene an. Det eneste du skal gøre, er at få et møde med Jesper i kalenderen. Han kan hurtigt træde til, for ind imellem skal der smedes, mens jernet er varmt. Du bestemmer selv, hvor meget du vil involvere Jesper, men han er klar til at give dig et forløb med mange timers rådgivning. Det kan spænde fra at få hjælp til at beregne sin indtjening til at tage med til møde i banken.

-Det er vigtigt at understrege, at ingen spørgsmål er for små til at blive stillet. Ved at søge rådgivning kan du få taget hul på det, der måske kan virke uoverskueligt. Med hjælp fra Erhvervsrådet kan du få stykket en struktureret og gennemtænkt plan sammen, så du kan komme godt i gang, siger Jesper.

En tilfreds iværksætter
Kommunikationskonsulent Camilla Gregers-Høegh er et godt eksempel på, hvordan en drøm hurtigere kan blive til virkelighed efter en aftale med Jesper. Camilla har haft sit CVR-nr. siden slutningen af januar 2015 og forlod sit fuldtidsjob ved udgangen af februar. Det er kun få måneder siden, men tanken om at blive selvstændig havde eksisteret længe.

–Jeg havde i første omgang tænkt mig at bruge 2-5 år på at starte min virksomhed op ved siden af mit faste job som kommunikationsmedarbejder/digital projektleder, men Jespers råd var, at jeg skulle sætte et mere ambitiøst mål og blive selvstændig på fuld tid inden for et år. Vi kiggede på fordele og ulemper ved, at jeg opsagde min stilling med fast månedsløn, så jeg kunne komme i gang med min kommunikationsvirksomhed ’Mecatum’. Det var rart at vende alle de praktiske forhold med Jesper, for han ved, hvad man skal være opmærksom på. Nu er jeg i gang, og det har jeg ikke et øjeblik fortrudt – så jeg kan varmt anbefale at tage fat i Jesper, siger Camilla med et smil.

Kontakt
Jesper Yde Knudsen, Iværksætter- og Virksomhedskonsulent, holder dagligt til i Tinghuset på Algade 8 i St. Heddinge, hvor resten af Stevns Erhvervsråd også holder til.

Du er velkommen til at komme forbi og aftale et møde, eller du kan kontakte Jesper på tlf. 21 22 17 65 eller mail jesper@stevnserhvervsraad.dk.