Sikker-it

Sæt en hængelås på dine data!

Du lukker og låser døren, når du går fra din virksomhed. Du har måske endda sat en alarm til, men hvad med din computer?  Lader du døren stå åben for hackere?

Truslen fra cyberkriminalitet er ”Meget høj” ifølge Center for Cybersikkerhed, som i december fremlagde en rapport, som peger på at cyberkriminelle har brugt pandemien på at opruste.  Det skal ses i lyset af, at 39 procent af danske SMV’er ikke har et tilstrækkeligt højt IT-sikkerhedsniveau ifølge en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen fra 2018. Samtidig gør de mange hjemmearbejdspladser, som er etableret under pandemien, mange computere ekstra sårbare for hacking.

Sikker-IT’s 7 gode råd til at beskytte dine data:

  1. Sørg for at programmer og operativsystem er opdateret
  2. Brug en god og anerkendt antivirus til virksomhedens computere
  3. Ved brug af trådløse netværk, sørg for at disse er beskyttet med adgangskode
  4. Brug af rigtige adgangskoder og regelmæssig udskiftning
    af disse
  5. Sørg for regelmæssige sikkerhedskopier, opbevaring af disse og kontroller genindlæsning er mulig
  6. Formuler retningslinjer for god IT-adfærd blandt medarbejdere
  7. Brug professionel rådgivning og overvågning

Fakta om magasinet

Om Sikker-IT:

Erik Lindstam fra DataConsult i Hårlev er gået til kamp for bedre datasikkerhed hos de mindre virksomheder. Sammen med jurist Niels Bredkjær har han udviklet Sikker-IT, en ny cyber risk management service, som er skabt ud fra en analyse af, hvad små og mellemstore virksomheder har brug for. Virksomheder kan tegne et mindre månedligt abonnement som dækker, at  computeren er sikret gennem de nyeste opdateringer, og at data nemt kan genetableres. Samtidig har abonnenter mulighed for at tilkøbe en dataforsikring til en fordelagtig pris.

Se mere her