Det var det praktiske ved at være selvstændig, der fik Anne-Marie Borch Jensen til at åbne salonen I Do Hair for et halvt år siden. Takket være en massiv markedsføringsindsats, god service og anderledes produkter, er der i dag kunder i frisørstolen hver dag.

Med moderne lamper, frisørprodukter på hylderne og levende lys i vindueskarmen, er det ikke til at se, at salonen, I Do Hair, faktisk ligger i et tidligere redskabsskur.

Anne-Marie Borch Jensen startede som selvstændig frisør i juni på trods af, at hun aldrig havde gået med tanker om at blive iværksætter inden da.

– Det var først, da jeg begyndte at se det praktiske i at være selvstændig, at jeg fik øjnene op for det, fortæller Anne-Marie, der kunne se fordelene ved at arbejde derhjemme, når hun havde små børn. Derfor ligger hendes salon på familiens hjemmeadresse på Rosenvangen 17 i Store Heddinge.

– Jeg ville ikke være oppe i byen og betale en måske dyr husleje. Det skal jeg ikke herhjemme, og så er det praktisk, at jeg kan gå ind ved siden af, når der ikke er noget at lave i salonen. Det kunne jeg ikke, hvis jeg var i en salon inde i byen, så skulle jeg være der i hele åbningstiden, hvis folk kommer forbi, forklarer Anne-Marie.

For Anne-Marie er det vigtigt, at salonen er hyggelig og føles som et rart og afslappende sted at være. Derfor er skuret blevet malet, har fået indlagt vand, indsat vinduer og er blevet indrettet med lys, planter og interiør, som nærmest leder ens tanker i retning af wellness.

– Når man bestiller tid hos mig, kan man forvente afslapning og en times fri, hvor man ikke skal noget, man kan bare sidde og nyde det. Jeg gør meget ud af, at det skal være stille og roligt, og jeg synes, det er hyggeligt at være i min butik, siger Anne-Marie.

Nye kunder i frisørstolen

Som iværksætter er der mange ting, man skal forholde sig til, men Anne-Maries mand, Rune, har været en stor hjælp, idet han selv er selvstændig med virksomheden B2Biler.

– Jeg har kunnet bruge Rune rigtig meget. Han er meget dygtig til alt det forretningsmæssige og har styr på at drive virksomhed, fortæller Anne-Marie, som også har fået stor hjælp og støtte fra flere af deres venner, som er selvstændige håndværkere, både med det praktiske og med gode råd.

I Store Heddinge og Rødvig er der flere andre frisører, og en af Anne-Maries største bekymringer, inden hun startede op, var om der var nok kunder til, at hendes virksomhed kunne løbe rundt, især fordi hun efter et par års pause fra frisørfaget ikke havde nogle faste kunder, hun kunne tage med i sin nye salon. Derfor har hun fra start haft et stort fokus på at markedsføre I Do Hair.

– Jeg har gjort meget for at få kunder. Jeg ved ikke, hvad jeg mere skulle gøre, fortæller Anne-Marie, der både har annonceret i Stevnsbladet, haft bannerannoncer på Stevns.nu, delt postkort ud i nabolaget og fået trykt bilreklamer på udlejningsbilerne i B2Biler.

– Vi har også brugt lidt ekstra på at lave en rigtig god hjemmeside, og jeg synes selv, at den er rigtig nem at finde ud af, og at den er professionel. Det er jo vejen frem med internettet, lyder det fra Anne-Marie, der også har et online bookingsystem på hjemmesiden, som der er rigtig mange, der benytter sig af.

Den ekstra markedsføringsindsats har betalt sig. Efter et par sløve måneder i løbet af efteråret, er der nu kunder i frisørstolen hver dag, og nye kunder kigger forbi salonen hver uge. Og noget tyder på, at kunderne er glade for deres nye frisurer, når de går derfra – i hvert fald spreder rygtet om den nye salon sig hurtigt.

– Folk siger det videre, for man kan jo bruge nok så mange penge på reklamer, men jeg tror, at det her med at folk siger det videre betyder meget, for man kan ikke se ud fra et stykke papir, om en person er rar eller dygtig, siger Anne-Marie.

Grøn profil
Siden Anne-Marie var barn har hun drømt om at blive frisør, for hun elsker det kreative ved faget. Derfor blev hun i 2005 udlært som frisør hos en af Stevns’ andre frisører – Mia Lund fra Hair Design.

– Jeg har været i lære et godt sted. Mia er en god læremester, og jeg har lært, at man gør sig umage, fortæller Anne-Marie.

Hos I Do Hair er både kvinder, mænd, børn, unge og ældre velkomne, for det eneste Anne-Marie ikke kan tilbyde kunderne er at permanente deres hår. Når de sætter sig til rette i frisørstolen, er det vigtigt for hende at kunne tilbyde en god service.

– God service for mig er, at jeg hører efter, hvad kunden siger og rådgiver efter bedste evne. Det handler også om at kunne tie stille, hvis kunden gerne vil sidde i fred med en god kop kaffe og et blad, siger Anne-Marie.

For at adskille sig lidt fra byens andre frisører, fører I Do Hair nogle andre hårprodukter fra det danske mærke Ingredien.

– Jeg ville ikke have det samme som alle de andre, det ville være fjollet. Jeg ville også gerne have noget, som var lidt grønt i det, og så fandt jeg det her mærke, der er dansk produceret. Det er en frisør, der har fundet på produkterne som er svanemærkede og uden parabener, og mange af ingredienserne er økologiske, forklarer Anne-Marie, der også bruger et farvesystem med mange naturlige ingredienser i.

Har ikke fortrudt
Knap et halvt år efter, at I Do Hair kom til verden, er Anne-Marie glad for, at hun turde tage springet som selvstændig.

– Det har helt klart været den rigtige beslutning at starte min egen salon.  Her er meget hyggeligt at være, og så giver det også noget frihed. Min store pige kan selv cykle hjem fra skole, og så er jeg her, selvom jeg er på arbejde. Jeg synes det er dejligt at have den frihed som selvstændig, siger Anne-Marie, der håber på, at hun kan have sin salon i mange år fremover.

I fremtiden er det måske ikke kun hårprodukter, man kan finde på hylderne i den hyggelige salon. I efteråret købte Anne-Marie restlageret efter en tøjbutik, der var gået konkurs, og det har hun haft held med at sælge ved siden af sit frisørarbejde.
– Det kunne jeg godt finde på at gøre igen, og så kunne man jo godt udvide og sælge lidt tøj samtidig og have sådan en allround butik, hvor man kan gå rundt med farve i håret og kigge på en kjole, men det er slet ikke på tegnebrættet endnu, slutter Anne-Marie.

Du kan læse mere om I Do Hair på http://IDoHair.dk og følge salonen på Facebook.