Siden Jeanette Lagoni var en lille pige, har hun haft en stor passion for at sælge. I februar åbnede hun tøjbutikken By Lagoni på Hårlev hovedgade 10. Det går strygende med salget, og fra august bliver butikken udvidet.

Der har været ”gang i biksen” hos 22-årige Jeanette Lagoni de sidste par år. Først startede hun med at sælge tøj til kvinder fra sin webshop www.bylagoni.dk, derefter blev det til åbningen af butikken i Hårlev, og til august udvider hun sit sortiment med børnetøj. Jeanette synes tøj er for dyrt i Danmark og vil gerne sælge tøj, der både er af god kvalitet og til en pris, hvor alle kan være med. Da muligheden viste sig for at leje et lokale i den tidligere SPAR købmand i Hårlev, slog hun til og åbnede sin butik.

-Jeg er født og opvokset i Hårlev og kender alle, så det var oplagt at åbne butik i Hårlev, hvor jeg har haft kunder fra dag et. Det er en fordel, at folk kender mig som person. Så har jeg haft webshoppen, hvor folk hentede varerne hjemme hos mig, det blev lidt som en åben butik og lidt meget til sidst. Nu er det fint, jeg kan drive forretningen herfra, smiler Jeanette.

Sælgeren fandt sin rette hylde
Jeanette blev udlært bygningsmaler i slutningen af 2012. Hun arbejder som selvstændig inden for malerfaget mandag og tirsdag, og holder butikken åben onsdag til lørdag. Fra august vil By Lagoni være åben fra mandag til lørdag, og Jeanette stopper helt med at male for at arbejde fuldtid med sin forretning.

maanedens-ivaerksaetter-jeanettelagoni-lokale

Nu kan ‘Butik til leje’ skiltet fjernes, og Jeanette kan gøre klar til at udvide butikken, som fra d. 5. august også sælger børnetøj.

Jeanette fik for nylig muligheden for at udvide sin butik til dobbeltstørrelse. Nabolokalet manglede en lejer, og da Jeanettes bank havde godkendt hendes ide om at udvide sin butik med mere tøj og tilføje børnetøj til sit varesortimentet, sprang hun til. Så næste snarlige projekt bliver at få revet væggen ned mellem den nuværende butik og det andet lokale, og derefter har Jeanette en butik på omkring 150 m2 med både dame- og børnetøj.

– Jeg er altid blevet kaldt ’kreiler-nette’, om det så var sten eller tygget tyggegummi, så skulle jeg nok få det solgt. Jeg har altid fået af vide, at jeg burde starte mit eget op. Før By Lagoni kunne jeg finde på at købe små varepartier hjem af forskellige ting og så forsøge at sælge dem, og det har altid lykkedes mig at få solgt det, siger Jeanette.

Interessen for tøj har hun haft så længe, hun kan huske, så da gigt i knæene begyndte at plage hende, var det oplagt at udleve drømmen om at sælge. Hun finansierede sin opstart ved at tage hul på sin børneopsparing, for hun ville ikke ud og låne penge.

-Der er selvfølgelig blevet brugt penge til at få butikken gjort klar, men jeg er startet op stille og roligt. I starten var det venner og familie, og nu er det vokset, siger Jeanette.

Paris sætter sit præg på Hårlev
Jeanette startede med kun at bruge, hvad hun havde af økonomiske ressourcer. Hun fandt ud af, at I Paris var der gode tøjmærker til en fornuftig pris. Hun begyndte at tage til Paris og købte små varepartier ad gangen, solgte dem over webshoppen og rejste afsted igen for at købe mere ind. Efterhånden kunne hun få mere og mere med hjem.

-De varer du ser her, det er ikke noget, du bare kan gå ud og finde i for eksempel Køge. Jeg håndplukker hver eneste vare og mærker på kvaliteten, inden jeg køber med hjem. Jeg har et helt særlig udvalgt varesortiment, som du ikke ser magen til andre steder i Danmark, siger Jeanette.

Jeanette tager hver sjette-ottende uge med sin mor til Paris for at handle et nyt parti tøj hjem til både butik og webshop. Det er effektiv og hård business – tiden går med transport, indkøb af varer og en enkelt overnatning.

-De skifter hele tiden i Paris, og fordi det går rigtig godt her, så jeg er nødt til at tage af sted og købe nyt ind ofte. Når nu der også skal købes børnetøj ind, kan det godt være tiden i Paris må udvides lidt. Det er en fordel at have min mor med, for så rammer vi en bredere målgruppe. Det er ikke altid, at jeg er enig med min mor i, hvad der er smart og kan sælges, men min mor får som regel ret, og tøjet bliver solgt, griner Jeanette.

By Lagoni er velbesøgt
Jeanette har kunder fra Stevns, og ofte kommer kunderne også fra Rønnede, Dalby og Ringsted. Hun er også begyndt at få besøg af kunder fra København, hvor de målrettet tager turen for at handle tøj hos By Lagoni. Det er ikke kun i Danmark, at de har fået øje på tøjet fra By Lagoni.  Jeanette har også kunder fra Norge og Sverige, der handler i webshoppen.

-Folk har været søde til at støtte og fortælle om mine varer. Det er ikke så lang tid siden, at der kom to biler fra Nykøbing Falster. Jeg har ikke helt fundet ud af, hvordan de havde hørt om butikken, men en af dem havde været inde og synes godt om min facebookside og havde været her, fordi hun var herfra – og så kom hun tilbage med 9 veninder, og det er fedt, smiler Jeanette.

Jeanette glæder sig til at få sat det nye lokale i stand og tilbyde endnu mere tøj til de kvindelige kunder og børnetøj fra str. 0-12 år. Hun vil også holde priserne nede på børnetøj og købe varer ind i Paris samtidig med, at der vil være danske børnemærker at finde i bukken. Der er sket en god udvikling siden hun startede butikken op, så nu vil hun få lidt ro på og koncentrere sig om det hun har.

-Hvis jeg starter noget op, så kæmper jeg også, og hvis det ikke går, så har jeg prøvet det. Jeg gider ikke om 10 år tænke, hvorfor gjorde jeg det ikke. Jeg kan gøre det nu, og vi har fine muligheder for rådgivning i Danmark til at komme i gang.

Følg By Lagoni på Facebook og se udvalget af tøj på www.bylagoni.dk.

Butikken holder åbent onsdag-fredag kl. 10-17.30 og lørdag kl. 10-14. HUSK! Fra 5. august 2015 er butikken åben mandag-fredag kl. 10-17.30 og lørdag kl. 10-14.

 

Vil du også være selvstændig?

Få en snak med iværksætterkonsulent Jesper Yde Knudsen

Tlf. 2122 1765 eller jesper@stevnserhvervsraad.dk