Med hjul under forretningen byder hverdagen på skiftende arbejdspladser, men selvom Rikke Larsen ejer og driver ostebilen Fru.mage, lever hun langt fra i sin egen ”osteklokke”. Energien er høj hos Rikke, der godt kan lide at sætte nye ting i værk og som har store ambitioner for erhvervslivet i Store Heddinge.

Rikke Larsens mål, gåpåmod, entusiasme og visioner for Store Heddinge efterlader en i godt humør. Den samme virkning har mødet med hendes ostebil, Fru.mage, der om onsdagen lyser torvet i Store Heddinge op med sin klare ostegule farve og løjerlige navn.

Rikke brænder for byen og det kæmpe potentiale, som hun mener, byen byder på. Hun har derfor de sidste tre år været en aktiv del af det frivillige liv i Stevns som medlem af Stevns Fødevarenetværk og Store Heddinge Handelstandsforening. Selvom Rikke bare er 29 år, har hun allerede bidraget til handelslivet med hendes tidligere butik Hr. Kat og de seneste måneder med den rullende Fru.mage.

– Det kræver en ildsjæl at gøre en forskel, hvis man vil ud over kanten. Så når jeg forventer, der skal ske noget med Store Heddinge som handelsby, så må jeg også deltage aktivt selv, fortæller en passioneret Rikke.

Rikkes idéer og ambitioner giver hurtigt et indtryk af, at hun er en ildsjæl for byen. Hun ser potentialet i Store Heddinge – og Rikke gør også sit for at markere Stevns over for kunderne i blandt andet Faxe og Birkerød. Her leverer hun foruden ost levende fortællinger om den enestående natur, som Stevns byder på og Store Heddinge, som hun beskriver som ”mulighedernes by”, hvor handelslivet igen er begyndt at blomstre efter den meget omtalte finanskrise.

Fru.mages veje
Rikke ser mulighederne i Store Heddinge som handelsby, og det er med garanti ikke sidste gang, hun starter et virksomhedsprojekt op i byen. Hun bliver drevet af at udfordre sig selv, sætte gang i hjulene og se byen vokse. Rikke lægger heller ikke skjul på, at onsdage er hendes yndlingsdage i ostebilen. Her holder den opsigtsvækkende ostebil på torvet i Store Heddinge, og arbejdsdagen på hjemmebanen byder på mange velkendte ansigter og støttende borgere.

– Det gør mig glad, at så mange af mine tidligere kunder fra Hr. Kat og nye ansigter støtter op om Fru.mage, og jeg sætter pris på de små hyggelige snakke, mine onsdage på torvet byder på, fortæller Rikke.

Hun arbejder derfor også fremadrettet på, at Fru.mage skal holde på torvet, når markedsdagene starter op igen første lørdag i måneden – og på at udvide Fru.mage med endnu en bil, der kan markere Stevns længere nord på.

Rikke løfter også sløret for drømmen om at skabe en Stevns ost, som hun forestiller sig skal lagre i undergrunden på Stevns fortet. Der er dog en række udfordringer i den forbindelse herunder fødevaregodkendelse, men det afskrækker ikke Rikke fra at forfølge ideen – tværtimod. Rikke elsker at skabe noget nyt, og hendes største personlige udfordring er, når hendes projekter er etableret og rammer hverdagen.

– Jeg elsker processen i at sætte tingene i gang, og når det så begynder at blive hverdag, kribler det i mine fingre for at starte noget nyt op og realisere en af mine andre utallige ideer, fortæller Rikke grinende.

Den gule ide
Rikke købte for nogle år tilbage Søren Risagers tidligere livsstilsbutik i Algade – og startede en ny op under navnet Hr.Kat. Et særpræget, men ikke tilfældigt navn, da Rikke har en stor kærlighed til dyr og især katte – en kærlighed, der også kommer til udtryk i hendes frivillige arbejde hos en dyreværnsorganisation.

Det var også i hendes dage hos Hr. Kat, at ønsket om ostebilen voksede, da den tidligere ostedame Tove desværre gik bort. Her oplevede Rikke potentialet for og efterspørgslen efter en ostebil blandt hendes kunder. Rikke gik i det kreative hjørne, og hendes gule idé blev hurtig en realitet. Ostebilen blev hentet til Stevns fra det jyske og forvandlet til den smukke, gule Fru.mage – et navn, der opstod som en kreativ og humoristisk fortolkning af ordet fromage, som på fransk betyder ost.

Fru.mage er en fire måneder ung, moderne, mobil virksomhed, som tilbyder et bredt og sanserigt sortiment. Bilen rummer spændende oste fra hele verden og en masse spændende lokale specialiteter fra medlemmerne i Stevns Fødevarenetværk. Rikke går op i kvalitet, og det bærer udvalget i ostevognen i særdeleshed også præg af. Rikke leverer ikke kun friske varer af allerhøjeste kvalitet, men også den bedste service ved at garantere en god oplevelse og et smil med på vejen.

Spring ud i det!
Rikke opfordrer alle, der går med en drøm om at starte deres eget, til at gøre det. Spring ud i det og lad vær at tænke det igennem for mange gange og forvente, det bliver en succes fra dag et. Økonomi skal ifølge Rikke ikke være årsag til, at man ikke tør at springe ud i det, og hun synes foruden kundekontakten, at noget af det mest fascinerende ved at starte sit eget er de mange ting, hun har lært om sig selv i processen. Ting tager tid og energi, men det er absolut det hele værd, forsikrer Rikke, der i særdeleshed har ét råd til folk med en genert iværksætter i maven:

– Føl og giv efter for, hvad du synes er spændende og interessant – og gør det på din egen måde. Intet kan måle sig med følelsen af at starte sig eget og opleve, det får succes.

Læs mere om Fru.mage på www.frumage.dk