Madhuset Algade, med Jeanne Egebjerg i spidsen, blev mandag aften hædret som Årets Iværksætter på Stevns Erhvervsråds generalforsamling.

Det var en tydelig rørt Jeanne Egebjerg som mandag aften fik overrakt prisen som Årets Iværksætter i Stevns Kommune på Stevns Erhvervsråds generalforsamling.

– Jeg vil gerne starte med at sige tusind tak for denne her pris. Den betyder helt vildt meget for mig. Da jeg startede Madhuset for et år siden, havde jeg ikke forestillet mig, at det ville komme til at gå, som det er gået. Både fordi det er gået så stærkt, og fordi jeg har brugt så usandsynligt mange arbejdstimer på det. Alle jer på Stevns er en stor del af succesen, fordi den måde, som I har taget imod mig på, har været helt fantastisk, og det skal I have tak for, sagde en glad og bevæget Jeanne Egebjerg.

Siden Jeanne slog dørene op til Madhuset Algade i Store Heddinge, har hun ikke stået stille. I dag har hun mere end fem ansatte, og hun er blevet nødt til at udvide sit køkken for at kunne følge med efterspørgslen fra hendes mange kunder. Det var derfor en enig bestyrelse for erhvervsrådet som kunne pege på hendes virksomhed som Årets Iværksætter.

– I bestyrelsen er vi imponerede af Madhuset Algade, som på under et år har slået sit navn fast som et sted, hvor man får høj kvalitet til lave priser. Det er et holdbart koncept, som allerede nu har betydet, at Madhuset er blevet arbejdsplads for flere ansatte. Madhuset Algade er et forbillede for andre iværksættere, og derfor har vi valgt at kåre virksomheden som Årets Iværksætter, fortæller bestyrelsesformand, Charlotte Mannstaedt fra Stevns Erhvervsråd.

Da Jeanne startede virksomheden i marts sidste år, havde hun en forestilling om, at hun primært skulle sælge sandwich og smørrebrød i Madhuset, men forretningen har grebet om sig. I dag kommer der også rigtig mange pensionister for at købe dagens ret. Hun laver også mad til Store Heddinge Skole, ligesom hun leverer mad til selskaber og receptioner. Hun lægger en ære i at alt mad skal være hjemmelavet:

– Hvis vi f.eks. har et stort selskab, så falder vi ikke for fristelsen til at tage den hurtige vej og købe noget færdiglavet. Jeg bliver hellere og arbejder nat og dag, fortæller Jeanne, som nogle gange har måttet arbejde til langt ud på natten, fortæller Jeanne.

Hun ligger ikke skjul på, at det har været hårdt arbejde at starte op, så derfor er hun meget taknemmelig overfor sin familie og sine ansatte, som hun også takkede ved prisoverrækkelsen:

– Tusind tak til min familie. De har været alt for mig. De bruger mange timer på at hjælp mig. Jeg har samtidig et fantastisk personale, som brænder for det, som jeg selv gør, og som selv når de har fri, kommer på arbejde, og som når de har ferie ringer og spørger om de skal komme på arbejde. Uden alle de mennesker havde det her aldrig blevet en succes. Det kan jeg ikke takke nok for, sluttede Jeanne af under stort bifald fra Stevns Erhvervsråds medlemmer.

Fakta:

Stevns Erhvervsråd uddeler prisen Årets Iværksætter, for at hædre de mennesker, som tør springe ud som iværksættere og som er en inspiration og et forbillede for andre med iværksætterdrømme.

Stevns Erhvervsråds sekretariat indstiller kandidaterne til bestyrelsen, der vælger en vinder efter en votering.  Alle kandidater er blevet bedømt ud fra kriterierne:

– Virksomheden er placeret i Stevns Kommune og er under 3 år gammel

– Virksomheden har en sund økonomi og oplever stabil vækst, hvor ejer som min. kan leve af sin virksomhed

– Virksomheden bygger på en god forretningsidé

– Virksomheden er et forbillede for andre iværksættere

Prisen er blevet uddelt på Stevns Erhvervsråds generalforsamling siden 2016. Tidligere vindere er: Cloud Nine (2016) og Magical Weddings (2017).