Anders Ringsmose er ejeren af rengøringsvirksomheden, AT Rengøring, som han startede op i efteråret 2015. Hans motto er at gøre sit arbejde med omtanke, grundighed og et smil på læben.

Hvad nogle mennesker finder surt og tidskrævende, finder Anders Ringsmose sjovt og udfordrende: nemlig rengøring.

Derfor åbnede han i efteråret AT Rengøring, hvor han både varetager rengøringsopgaver for erhvervslivet og private. Og 36-årige Anders passer om nogen til denne branche, for han kan godt lide arbejdet.

– Jeg har rengøringsvanvid. Selvom jeg er rundt og gøre rent for andre, så gør jeg også rent derhjemme to gange om dagen. Og så er jeg super god til det, siger han med et smil.

Han blev uddannet som Social- og Sundhedshjælper inde på SOSU-skolen i Greve for snart fire og et halvt år siden. Derefter arbejdede Anders flere steder, hvor han brugte sin uddannelse og gjorde sig nogle erfaringer, der gav ham lyst til at starte sit eget.

– Det handler om menneskelighed og omsorg for mig. Jeg kom for eksempel et sted hos en dame, der fik pleje og rengøring syv gange om ugen af syv forskellige hjælpere. Det er hårdt for en kvinde som hende. Dér besluttede jeg mig for at gøre det anderledes, og at jeg ville gøre det på min måde, forklarer Anders.

Det startede med Stevns Personligpleje

I januar 2014 kom det lokalt kendte plejefirma Stevns Personligpleje til verden, selvom det krævede flere overvejelser fra Anders og hans kone Tina. Heriblandt om der overhovedet var nogle kunder at få, og om det var muligt at tjene penge nok på det, da der på det tidspunkt var fire andre private leverandører i Stevns Kommune. Troen og lysten var dog så stærk, at Anders hoppede ud i det.

– Jeg beholdte mit job i et halvt år, mens jeg havde Stevns Personligpleje, inden jeg sagde det op. Hvis det nu ikke gik, så kunne jeg altid lukke det. Vi ringede til Stevns Kommune og spurgte, om det kunne lade sig gøre, og vi fik at vide, at det kunne det, og at vi skulle forberede os på, at der var masser at lave fra dag ét af.

Da Stevns Personligpleje som privatleverandør for Stevns Kommune var på sit højeste, havde Anders ca. 50 kunder og ni timelønnede Social- og Sundhedshjælpere og assistenter. Det gav en solid grobund for den lille, men sunde virksomhed, som Anders havde drømt om.

Desværre for Stevns Personligpleje valgte Stevns Kommune at ændre fra godkendelsesaftale, hvor flere firma kan være godkendt, til at sende plejen i udbud. Og da Anders tabte runden, betød det, at de mistede rigtig mange kunder indenfor plejedelen og dermed også en stor del af indtægtsgrundlaget.

Og sådan kom AT Rengøring til

Anders fandt hurtigt ud af, at der måtte andre boller på suppen, da navnet ’Stevns Personligpleje’ lagde meget op til, at de kun varetog plejeopgaver. Han blev tit afvist til rengøringsopgaver på grund af navnet.

– Jeg ville ønske, at vi havde taget et navn, som vi kunne have beholdt, men erhvervsdrivende synes ikke godt om det. Derfor startede vi AT Rengøring op. På den måde har vi fået en frisk start, fortæller Anders og siger, at han stadig har 20 kunder i Stevns Personligpleje, som er med til at give lidt indtægt.

Værdierne fra Stevns Personligpleje er dog taget med over til AT Rengøring, for det er dem, der driver Anders fremad.

– Jeg nyder stadig at komme forskellige steder og møde nye mennesker. Jeg går meget op i at fremstå positiv overfor mine kunder og lave et godt og grundigt stykke arbejde. Det har den effekt, at ordet om ens arbejde spreder sig til nye kunder. Jeg mener, vi kan gøre en forskel i AT Rengøring, forklarer Anders.

Under konstant udvikling

Selvom AT Rengøring er i sin spæde start, går det fremad på kundefronten. Foruden private kunder er Anders også kommet ind på erhvervsområdet, som før var et lukket land, hvor han indtil videre har fået en håndfuld kunder. Det er sket gennem målrettet arbejde og villigheden til at prøve nye ting af.

– Vi har ringet rundt til en masse erhvervsvirksomheder, hvilket har givet sindssygt meget. Derudover har jeg for eksempel tilmeldt mig Colego (tilbudsportal, der formidler kontakten mellem kunde og virksomhed, red.), der giver mig chancen for at få nye kunder på hele Sjælland. Jeg prøver også at gøre min virksomhed synlig flere steder, siger han og afslører, at han har flere nye erhvervskunder på bedding.

at-rengoering-kontor

Anders er også god til at opsøge hjælp til at få gang i virksomheden. Han har en samarbejdspartner i Fie Mulvad fra MULVAD Entreprenør og Udlejning ApS, hvor han har hentet hjælp til reklamation, prissætning og meget andet. For nyligt startede AT Rengøring et samarbejde med Pudser Olsen fra Rødvig, der fremadrettet skal løse deres opgaver med vinduespudsninger, så de opnår det bedst mulige resultat til kunderne, ligesom han også har haft en konsulent tilknyttet i samarbejde med erhvervsrådet, hvor han også har brugt deres netværksmøder til at få gode råd og idéer.

Sidst, men ikke mindst har hans kone Tina hjulpet og støttet ham hele vejen – især med administrative opgaver, som hun er god til.

Familien betyder alt

Indtil videre har Anders to timelønnede og en flexmodtager ansat, mens han også selv lægger en masse timer. Det skal dog passe sammen med familien, der er det vigtigste for ham.

– Det fede ved at være selvstændig, for mit vedkommende, er, at der er tid til min familie. Det havde jeg ikke som lønmodtager. Nu kan jeg selv tilrettelægge min dag, hente mine to børn fra skole og være sammen med dem, fortæller han og afslører, at drømmen på sigt er, at de to ting smelter sammen.

– Jeg vil gerne have to kontordamer, hvor den ene af dem er min hustru. Det var også derfor, vi lejede det her kontor. Dertil vil jeg gerne have det her til at løbe rundt på egen hånd, hvor jeg også får noget af mit gamle personale tilbage. Jeg har ingen ambitioner om at blive en kæmpestor virksomhed, for jeg skal stadig have fingrene nede i jorden hos mine kunder, det skal ikke være så stort, at vi mister overblikket og dermed omtanken, slutter Anders af.

Hos AT Rengøring udbyder de, foruden hoved- eller standardrengøring hos private eller erhverv, også tømning og rengøring af dødsboer, vedligeholdelse af grønne arealer og havearbejde. Dertil køres og ringes der tilsyn, så Anders altid er bevidst om kunden er tilfreds med arbejdet.

Du kan læse meget mere om deres tilbud og deres virksomhed på atren.dk.