Månedens iværksætter – Skærslipper.dk

Der var mange spørgsmål, der meldte sig, da iværksætteren Per Glerup skulle starte sin skærslibervirksomhed. Heldigvis kunne han henvende sig hos Stevns Erhvervsråd i Store Heddinge og få rådgivning og tilbud om netværk. I dag kører han ud til restauranter og private husholdninger på hele Sjælland, og der er efterhånden rigtig mange, der har opdaget, hvor hurtigt og nemt de kan få slebet deres knive og sakse hos Per.

Fra lønmodtager til selvstændig

Da Per Glerup i juni måned pludselig mistede sit job som altmuligmand i en større kontorvirksomhed efter at have været på den samme arbejdsplads i 22 år, havde han ikke lyst til en tilværelse som arbejdsløs. Samtidig syntes han heller ikke, at han passede ind i jobformidlingens ’kasser’. Det førte til, at han tog sagen i egen hånd og skabte sit eget job.

– Jeg nåede at gå arbejdsløs i omkring en uge! Så skulle der ske et eller andet. Og så var det, at jeg besluttede mig for at starte op for mig selv og blive selvstændig, beretter Per.

Per Glerup havde siden 1997 arbejdet med knive på hobbyplan og havde blandt andet lavet knivblade til jægere, fiskere og andre friluftsfolk. Det vidste han, at han var god til.

Han mente også, at med de mange restauranter, kroer og private husholdninger, der findes på Stevns, måtte der være mange mennesker, der havde brug for at få slebet deres knive. Der var et grundlag for at etablere en forretning – og Per Glerup tog derfor springet og startede sin egen skærslibervirksomhed, Skærslipper.dk.

En helt ny verden

Som tidligere lønmodtager var det en helt ny verden, Per Glerup skulle forholde sig til, da han skulle starte egen virksomhed, og han havde mange spørgsmål i opstartsfasen.

– Der var mange udfordringer. Der er mange ting, der skal være på plads, og det er jo alt andet end lige sjovest, når det er rigtigt fra starten af, fortæller Per Glerup.

Tilfældet ville at Per, i samme uge som han tog beslutningen om at starte op for sig selv, så en annonce i avisen fra Stevns Erhvervsråd vedrørende et netværk for nye iværksættere. Det meldte han sig til, og siden har han også deltaget i salgsnetværket og benyttet sig af tilbuddet om personlig rådgivning hos Erhvervsrådet.

Det har været vigtigt for Per Glerup, at der fra starten var styr på tingene, og at for eksempel det regnskabsmæssige aspekt var i orden. I den henseende har det været rart at have et sted at henvende sig og få noget kvalificeret hjælp.

Kundevenligt koncept

I dag kører Per Glerup fra sit hjem i Strøby ud til virksomheder og private og sliber deres knive, sakse og andet skærende eller klippende værktøj. Pers varebil rummer hans slibeværktøj og fungerer som både kontor og værksted, hvilket betyder, at hans virksomhed er 100% mobil. Og det er da også ifølge Per Glerup en stor fordel ved hans service.

– Styrken ved konceptet er, at jeg kører ud til folk, så de ikke skal undvære deres yndlingsudstyr ret længe ad gangen. Mange har jo lige deres tre yndlingsknive, som de bare ikke kan undvære. Dem sliber jeg lynhurtigt, forklarer Per Glerup.

Per Glerup bruger en roterende langsomtkørende vådsten, så kniven kun bliver slebet på æggen, og han sætter tape på siderne af knivsbladet, hvilket beskytter kniven mod ridser. Dermed bliver kniven ikke bare skarp, den ser også pæn ud, når den for eksempel hænger på en magnetskinne i køkkenet.

Det tager cirka en halv times tid at få slebet sine knive hos Per, og så slipper man ovenikøbet for at bruge tid og penge på fragt og levering. Per kører nemlig ud til kunder på stort set hele Sjælland.

Den personlige kontakt giver flere kunder

I dag har Per Glerup været i gang som skærsliber i omkring fem måneder, og virksomheden kører godt. Der er mange fordele ved livet som selvstændig, men det kræver også et stort arbejde at markedsføre sin virksomhed og at skabe sig et kundegrundlag.

– Der er en vis frihed ved at være selvstændig, men den frihed kan selvfølgelig også være farlig. Man finder jo hurtigt ud af, at der ikke er noget, der kommer af sig selv. Man må ud og i gang, fortæller Per Glerup.

Omkring 75% af sine kunder finder Per Glerup i restaurationsbranchen. Han har flere faste kunder i form af restauranter og køkkener, der får slebet deres udstyr hver anden eller tredje måned. Men der er også mange private, sejlmagere og skræddere, der har fået øjnene op for Skærslipper.dk.

Per Glerup er ofte til stede på torvedagene, og han bruger også avisannoncer og facebookreklamer for at skabe opmærksomhed omkring sin virksomhed. Ofte giver det dog den bedste kontakt at tage ud til folk og banke på deres dør.

– Selvfølgelig er der en masse banken på nogle døre til at starte med, for kunderne kommer jo ikke af sig selv. Det er også som om, at når man står der på trappestenen, så har man lidt flere skud i bøssen end man har, hvis man bare ringer, forklarer Per Glerup.

Nogle gange laver Per Glerup en prøveslibning for folk, hvilket som regel fører til, at de selv ringer ham op, næste gang deres knive trænger til at blive slebet.

Råd til nye iværksættere: ”Spørg, spørg, spørg!”

Noget af det vigtigste som iværksætter er ifølge Per Glerup at opsøge rådgivning og vejledning og at påbegynde sin planlægning nogle måneder før, man går rigtigt i gang med sin virksomhed. Det giver større chance for at få det hele rigtigt i første omgang og ikke senere skulle lave diverse ting om. Derfor lyder Per Glerups bedste råd til andre iværksættere også sådan her:

– Spørg, spørg, spørg! Og undersøg tingene godt, inden du springer ud i det. Sådan noget som Stevns Erhvervsråd er en god ting uanset branche, for der sidder nogle mennesker, som ved en masse ting, lyder opfordringen fra Per Glerup.

Per Glerup er også sikker på, at han fortsat vil kunne bruge Stevns Erhvervsråds tilbud og arrangementer fremadrettet.

– Jeg har allerede tilmeldt mig de næste fem. Der er noget brugbart med hjem hver gang, siger Per Glerup.

Hvis dine køkkenknive trænger til at få besøg af Per Glerup, kan du ringe til ham på tlf. 20162375 og aftale en tid, hvor han kommer forbi dig. Du kan også læse mere og bestille tid på hans hjemmeside, Skærslipper.dk.