Pernille Rolvung havde ikke de store betænkeligheder, da hun skulle åbne en ny butik i Store Heddinge, selvom hun kommer fra en lederstilling og for nyligt har købt nyt hus. En kvinde med et usædvanligt drive.

Selvom Pernille er knap 22 år gammel, så virker hun med det samme som en person med stor erfaring og overskud. Inden hun åbnede sin Ind & Find-butik i sommer, var hun ansvarlig for tre butikker under Bazaren-kæden i Ishøj og Hvidovre, der som hendes egen butik har et stort udvalg af forskellige varer. Her havde hun en vigtig rolle.

– Jeg havde en masse ansatte under mig og havde ansvaret for at få det hele til at fungere – vagtplaner, bestille varer hjem og få alle medarbejderne sat i arbejde, fortæller Pernille.

En position, Pernille havde arbejdet sig op til gennem hårdt arbejde i løbet af fire år. Hun var egentlig i gang med en HG-butiksuddannelse, inden hun blev ansat i butikken i Ishøj, men valgte at sætte den på stand by og blive fuldtidsansat i stedet.

Hun gik dog med tanken om, at det kunne være spændende at åbne sit eget på et tidspunkt, og da konkurrentkæden Tradehouse, der har Ind & Find-butikkerne, headhuntede Pernille og ville have hende til at åbne en ny butik, slog hun til.

At springe ud i nyt eventyr – med familie og venner som støtte

Efter at have set sig om efter butikslokaler i Stevns Kommune i løbet af foråret, faldt hun over den gamle herretøjsbutik på torvet i Store Heddinge, der stod tom. Og så sprang Pernille ud i det, for som hun siger, så ligger den helt perfekt – centralt i kommunen og samtidig et sted alle kører forbi i byen.

Selve forløbet fra Pernilles tidligere job til åbning af Ind & Find-butikken var faktisk en smule kaotisk, da hun i løbet af juni måned arbejdede som leder i Ishøj og efter job var i butikken for at gøre den klar. En periode med arbejde fra tidlig morgen til sen aften. Heldigvis har hun fået en masse hjælp fra kæreste, familie og venner, og i fællesskab nåede de målet om at åbne butikken til Store Heddinge By Night d. 26. juni.

– Jeg arbejdede 40 timer inde i Ishøj, hvor jeg tog afsted kl. 8 om morgenen og så direkte herhen kl. 21 om aftenen til midnat. Så hjem og så afsted igen. Jeg havde kun weekenderne til at være her en hel dag. Så jeg er rigtig glad for at min familie og venner har hjulpet. Ellers havde det ikke været muligt, forklarer hun og tilføjer, hvor presset hun var til sidst.

– Vi fik også varer på dagen, hvor jeg skulle åbne. Der fik vi de sidste fem paller, så vi mødte ind tidligt her om morgenen, satte på plads og åbnede til tiden. Så der var knald på.

Nyder at hjælpe kunder

Det viste sig, at det var besværet værd, da det første stykke tid som butiksejer er gået over al forventning, hvilket har været overvældende for Pernille. Men det er dog mindst lige så vigtigt, at folk går fra hendes butik med en positiv oplevelse, da hun selv får en masse ud af at give andre folk en hjælpende hånd og et smil med på vejen.

– Jeg elsker at hjælpe. Hvis en kunde bliver glad, så bliver jeg også glad. For nyligt havde jeg en kunde, der skulle finde et stykke plastik på en helt bestemt størrelse, og der måtte vi jo hele butikken rundt, for at finde det stykke, der passede, men det var det hele værd, da han gik glad derfra, pointerer hun og fortæller uddybende, hvorfor hun lige har valgt butiksfaget.

– Butiksfaget er spændende. Man møder en masse glade mennesker, og man har nogle forskellige opgaver i løbet af dagen, så tiden går hurtigt.

I hendes butik kan man blandt andet få legetøj, værktøj, køkkenting og ting til personlig pleje eller kort sagt: alt mellem himmel og jord. Der er både sjove og nyttige ting i den 170m2 store butik. Derfor har hun heller ikke valgt at satse på én bestemt målgruppe. I stedet synes hun, det er virkeligt fedt at møde og se folk i alle aldre i sin butik.

En Stevnsboer til fremtiden

Pernille er født og opvokset i Stevns og fortæller, at hun har planer om at blive her i lang tid.

– Oprindeligt er jeg fra Hellested, og jeg har lige købt hus i Havnelev nede ved Rødvig med min kæreste, så jeg er jo altid kommet her på Stevns. Jeg håber, det kommer til at gå godt med min butik, og at jeg kommer til at ligge her i alle mine år, indtil jeg bliver pensioneret, fortæller hun.

Pernille er glad for at have taget beslutningen om at åbne sin Ind & Find-butik, og opfordrer andre med iværksætterdrømme i maven til at gøre det samme – gerne i Store Heddinge, så samtlige butikker i byen nyder godt af det.

– Jeg synes bare, folk skal gøre det. Man skal ikke tænke så meget over det, hvis man har en god idé. Man skal ikke tænke på det negative, da de positive sider i den grad opvejer for det, fortæller hun og fortsætter.

– Drømmescenariet om et par år er, at jeg er glad, mine kunder er glade og at min butik stadig kører rundt. For lige så snart en butik lukker, så går folk udenbys. Folk går jo ikke rundt i Store Heddinge og finder julegaver, hvis der kun er to butikker, så tager de til storcentre eller noget. Jeg vil gerne have, at de bliver hernede, og også at der kommer flere til, forklarer hun og siger, at hun faktisk kun havde én bekymring, da hun selv skulle starte.

– Jeg havde en bekymring om, at vi skulle gå fra hus og hjem, hvis det ikke kan løbe rundt her, da vi købte hus i december. Det er det eneste. Det var min største overvejelse, men det er jo den chance, man må tage, afslutter Pernille.

Nok er Pernille Rolvung stadig i sin spæde start med sin butik, men det virker alligevel til, at Store Heddinge har fået en kvinde og en butik, der kommer til at være en fast del af bybilledet i mange år fremover.

Du kan finde Pernilles Ind & Find-butik på Nytorv 1 i Store Heddinge og følge butikken på Facebook her.