Nicoline Nybom flyttede tidligere i år sin vin- og engrosforretning fra Solrød til Store Heddinge. Med Nicoline har Stevns fået en imødekommende kvinde med stort gåpåmod, der har taget en masse viden om vin og forretningsliv med til byen.

Hvis du ikke allerede har været forbi Nybom Vine i det gamle pakhus i Store Heddinge, så er det helt klart et besøg værd. Stedet, der ligger lidt gemt væk i baggården på Algade 12, har stadig det rå look med store træbjælker og hvidkalkede mure fra ældre dage, men er nu kombineret med moderne design og interiør. Der er højt til loftet, i mere end én forstand, for man føler sig meget velkommen.

Bag vin- og engrosforretningen står Nicoline Nybom. En imødekommende og smilende kvinde, der på trods af hendes alder på 39 år allerede har oplevet mere inden for erhvervslivet, end mange kommer til i løbet af et helt liv.

Kort fortalt startede hun i tjenerlære som 17-årig på Radisson SAS Royal Hotel, inden hun som 23-årig i 1999 åbnede restauranten La Petite Bourgogne – senere Restaurant MR – på Kultorvet i hjertet af København. Kulminationen blev en Michelin Stjerne til stedet, hvilket for Nicoline var det ypperste, hun havde ambitioner om at nå.

– Jeg følte, at jeg havde opnået det, jeg ville med restauranten. Så i stedet ville jeg videre ud og have nogle lidt mere normale arbejdstider og et mere normalt liv, siger hun og forklarer, at hun på det tidspunkt også havde fået den ældste af hendes piger.

Efter at have bygget hus og flyttet til Rødvig med sin mand i 2008, åbnede hun året efter detailforretningen Nybom Vine i Solrød Centeret, så der var mere tid til familien.

Heldigvis for Stevns besluttede Nicoline efter en årrække at søge efter nye lokaler, hvor hun ikke behøvede at sidde i butikken fra 9.30-18 hver dag, hvilket var et krav i centeret. Oprindeligt havde hun tænkt, at forretningen skulle forblive ved Solrød, men da hun stødte på lokalerne i pakhuset, var hun solgt med det samme. Hun åbnede Nybom Vine-lokalerne i Store Heddinge på knap 1000m2 i februar i år.

Vin som livsstil – personlig kontakt som salgsfokus

Nicoline fortæller, at hun aldrig rigtigt har haft andre fritidsinteresser – udover hendes familie – end i det arbejde og i de foretagender, hun har haft. Kærligheden for vin startede tidligt og den har fulgt hende siden. Det er en god ting at have ens interesse som arbejde, hvis man vil være selvstændig, mener hun.

– Hvor andre sætter sig ned og læser en god roman, så er jeg altid den, der har haft vinbogen med på ferie. Så på den måde har det måske også været nemmere, at man kunne forene de to ting og sige: det er ikke et arbejde, det er en livsstil. Det er den måde, jeg har valgt at leve mit liv på, for det er det, der driver mig.

Hendes store og brede viden om vin har også givet Nicoline et respekteret renommé samt et stort netværk inden for vin i Danmark, hvilket også er grunden til, at hun klarer sig så godt, som hun gør.

Nicolines ihærdighed er dog det, der springer mest frem i mødet med hende. Hun gør ikke noget halvt. Derfor er det også vigtigt for hende, at hun møder hendes mange kunder ansigt til ansigt, hvad enten det er en erhvervskunde i form af en direktør fra en stor koncern eller en kunde i forretningen.

– Det er vigtigst, at man møder folk ansigt til ansigt og hører, hvad de har på hjertet. Jeg plejer at sige, at jeg ikke kun sælger vin, men at jeg også sælger oplevelser. De skal gerne sidde i den anden ende med fornemmelsen af, at det var en succes. Det var ikke bare en flaske vin, men også noget ud over det, de havde forventet. Derfor har jeg heller ikke noget ønske om, at blive en eller anden stor virksomhed med mange ansatte, for jeg vil gerne have den personlige kontakt, siger hun men afslører, at hun ikke er afvisende for, at hun i fremtiden får ansatte til at hjælpe hende.

Sparringspartnere, netværk og fælles front

Helt alene har hun dog ikke været om det. Specielt hendes far, som også selv har været iværksætter, har været en stor hjælp, ligesom hendes mor giver en hånd med, hvis der er ekstra travlt. Hendes mand hjælper gerne til, når hun holder diverse vinarrangementer eller vinskoler, som hun også udbyder. Dertil har hun meldt sig ind i flere foreninger hernede, så overgangen fra Solrød til Stevns er gået lettere.

– Det er klart, at når man flytter ned et nyt sted, så skal man lige sondere terrænet, så jeg har selvfølgelig meldt mig ind i Handelstandsforeningen og Stevns Erhvervsråd, så man har dem at støtte sig op ad. Jeg synes, det er en god mulighed for at have nogle sparringspartnere indenfor det lokale. Det, at have et netværk hernede, er en vigtig ting.

Der er dog stadig nogle områder, som Nicoline mener, kan hjælpe ikke bare hendes forretning, men også andre i Store Heddinge og på Stevns.

– Folk går ikke herned og handler, når de ikke kan få det hele, og når butikkerne samtidig lukker ved fem-halv seks tiden. Det er et stort problem for byen og området. Det er svært, for vi er jo en pendlerkommune, hvilket vil sige, at folk ikke når hjem og handle, forklarer hun og fortsætter.

– Jeg tror, at hvis man skal tiltrække kunder udefra, så er du nødt til at have en fælles front, hvor forretningerne står tæt sammen og skaber bedre vilkår for kunderne, siger Nicoline og pointerer, at hun af erfaring fra Solrød ved, at det ikke er let, og at det er en overgang, der tager lang tid.

Smagning og ekstra åbningstider i december 

Nicoline satser selv mere på engrosdelen end salg i forretningen efter hendes flytning fra Solrød til Store Heddinge, så hun holder kun åbent fredage og lørdage i forretningen for kunder fra gaden. Hun vil dog have ekstra meget åbent i julen, så folk i området kan komme og få god vin til jul og nytår.

– Jeg satser på, at alle stevnsboerne skal have god julevin til deres gode julemad. Så jeg kommer til at holde mere åbent den sidste uge op til jul. Der vil vi mere eller mindre være her hver dag, og det vil vi også i dagene mellem jul og nytår. Der vil vi lave nogle gratis smagninger, hvor folk kan komme ned og smage nogle gode julevine og tilsvarende nogle gode vine og champagner til deres nytårsmenuer, slutter hun af.

Foruden mere end 4.000 forskellige slags vine, så sælger Nicoline blandt andet også spiritus og en lang række af gaveløsninger, så der er ingen undskyldninger for ikke at kigge forbi og sige hej i hendes smukke og unikke forretning.

Du kan udforske hendes vine og andre gode sager samt åbningstider nu og omkring jul på nybomvine.dk. Derudover kan du finde hendes Facebook-side her.