Den tidligere chefsergent, Bøggild Gammelgaard, startede i 2012 fejefirmaet Stevns Miljø Service. Siden har han fået opbygget sig en solid kundekreds gennem veludført arbejde.

Udsynet er stort, når man sætter sig ind i Bøggilds nyeste fejemaskine, der blev købt i Sverige i sommer. En Volvo FM330-lastbil med 6 cylinderet motor, Beam S9000 fejeaggregat, kameraer og et væld af forskellige funktioner. Der er nærmest ikke det, lastbilen ikke kan.

Volvo-lastbilen repræsenterer på mange måder manden bag rettet. For Bøggild har som Volvoen overskud, tingene i orden og adskillige egenskaber, der gør ham til en interessant person og dygtig erhvervsdrivende.

Fra Stevns til El Paso til Kabul og hjem igen

Oprindeligt er Bøggild fra Store Heddinge, men han fandt i en tidlig alder ud af, at han gerne ville lave noget med fly. Derfor meldte han sig ind i Flyvevåbenet, hvor han blev i over 43 år.

Han startede som konstabelelev i 1969 og blev, efter flere forfremmelser undervejs, chefsergent i 2004, hvor han havde ansvar for at lede mindre enheder og varetage sagsbehandlingsopgaver. Undervejs har Bøggild rejst det meste af verden tynd i forbindelse med sit arbejde, både i dansk og NATO-regi.

– Jeg har blandt andet været i Nordnorge og Tyrkiet, i Kabul i Afghanistan, på Thulebasen i Grønland og i El Paso i Texas, USA. Det har været en utrolig spændende tid og nogle fantastiske steder, der har givet mig en masse erfaring, men jeg savner det faktisk ikke, da jeg jo har prøvet det, forklarer han.

Som alle andre i forsvaret skulle Bøggild på pension som 60-årig. Det var han dog ikke enig i, så i stedet meldte han sig arbejdsløs på det lokale jobcenter. Han fik ellers tit spørgsmål som ”Hvorfor vil du forsætte med at arbejde?” eller ”Skal du ikke læne dig tilbage og nyde din pension?”.

– Bare fordi man er 60 år, så er man altså ikke udbrændt. Jeg har set flere tidligere kollegaer, der som 65-årige pensionister enten var døde eller lignede nogle på 90. Det vil jeg ikke nyde noget af. Jeg har altid holdt mig i gang, og det vil jeg fortsætte med.

I 2012 fik Bøggild mulighed for at køre sin lillebrors fejevirksomhed videre, da han grundet sygdom ikke kunne varetage opgaverne og fuldføre en kontrakt hos Faxe Kalk. Bøggild valgte uden større tøven at takke ja, men havde nogle betingelser, han ville have opfyldt, før han gjorde det. Det indebar et nyt navn, en ny fejemaskine og genforhandling af kontrakten med Faxe Kalk på egne betingelser. Således blev Stevns Miljø Service dannet, og sådan blev Bøggild igen en fast bestanddel af Stevns.

Højtryksrensesystem gør forskellen

Bøggild havde den fordel, at han havde optjent en kapitalpension i sin tid i flyvevåbenet, så på den måde kom han stærkt ud af starthullerne som erhvervsdrivende, hvor han købte den første at sine to lastbiler.

– Jeg var i den heldige position, at jeg har fået en kapitalpension. Det vil sige, at jeg havde penge til min Scania-lastbil, så den tjente penge fra dag et, fortæller Bøggild.

Derfra er det gået skridt for skridt, og selvom Bøggild ikke har prøvet at lede en virksomhed før, så har hans store erfaring fra forsvaret gjort, at Stevns Miljø Service er en sund og vækstende virksomhed. Det skinner tydeligt igennem, at han bruger flere af de samme redskaber i virksomheden, som har gjorde i forsvaret.

– Det er i hvert fald vigtigt for mig, at jeg over for mine kunder fremstår positivt. Mine biler skal være rene, så vi har et præsentabelt udtryk. Førstehåndsindtrykket og tingene skal være i orden, jeg gider ikke halve løsninger. Det er en filosofi, jeg har haft i mit tidligere arbejdsliv, siger han.

I sommer fulgte han så den filosofi til dørs, da han erhvervede sig Volvo-lastbilen med et højtryksrensesystem som kun få andre fejeoperatører på Sjælland har. Fordelen ved systemet er, at bilen kan fjerne selv de mest hårdføre belægninger fra veje og pladser og efterlade dem skinnende rene.

Derfor er han blevet rigtig populær hos større industrivirksomheder, der nyder godt af systemet. Foruden Faxe Kalk, har Bøggild eksempelvis også Stevns Kridtbrud, Aarsleff og Haribo som kunder. Derudover er han fra sidste år begyndt af køre for Stevns Kommune. Stevns Miljø Service kan dog også klare andre opgaver.

– Jeg kan feje gårdspladser eller veje op til huse. Jeg har også renset store maskiner, da jeg jo har højtryksrenser her på bilen. Jeg kører også varer ud, hvis det bliver efterspurgt. Jeg satser lidt på det hele, fortæller han.

Der sættes nye målsætninger

Bøggild hviler ikke på fejekostene. I stedet søger han ofte nye muligheder og støtte for at fortsætte den positive udvikling i virksomheden. Han får blandt andet hjælp til det fra sin kone Agneta, hans revisor Bent Pedersen, Camilla Gregers-Høegh fra Mecatum til hans hjemmeside og Stevns Erhvervsråd, hvor han flittigt bruger deres netværksmøder og kurser – senest med RaketVækst-kurset, hvor der blev arbejdet med strategiudvikling og konkrete handleplaner.

– Jeg kan fortælle dig, at det her RaketVækst, der blev der sgu gået til os. Vi måtte virkelig åbne op for posen. Vi skulle stille nogle mål, nogle ambitiøse mål. Det skal være sådan og sådan, og der blev lavet plan og sat deadlines. Jeg kan virkelig anbefale det, fortæller han og uddyber.

– Et af mine erklærede mål er, at jeg skal ud og sparke nogle døre ind og sige: ”Her er jeg, jeg kan sådan og sådan, er det ikke noget for jer?”. Det bliver super fedt, og jeg tror, jeg kan tjene flere penge ved og gå rundt og finde kunder sådan, fremfor kun at ringe rundt. Jeg har et mål om at være Syd- og Østsjællands største operatør af højtryksfejemaskiner, afslører Bøggild afslutningsvist.

Næste skridt er at udskifte Scania-lastbilen til endnu en Volvo med højtryksrensesystem. Når det sker tænker Bøggild også at finde en, der kan hjælpe ham med at køre dem. Med den erfaring og drivkraft, Bøggild Gammelgaard lægger for dagen, så ser vi nok snart to Volvo-lastbiler på vejene.

Du kan finde mere om Stevns Miljø Service på www.stevnsmiljoservice.dk/