Der er ingen tvivl om, at Camilla Gregers-Høegh brænder for sin nye kommunikationsvirksomhed Mecatum. Hun stråler af glæde og energi, når hun beskriver beslutningen om at være sprunget ud som selvstændig. Camilla har haft sit CVR-nr. siden slutningen af januar 2015 og forlod sit fuldtidsjob med udgangen af februar. Det hele lyder nyt, men tanken om at blive selvstændig har eksisteret længe.

Det er en smilende og imødekommende Camilla, der dukker op i Tinghuset en formiddag sidst i marts for at fortælle om sin baggrund for at blive selvstændig. For hvad fik hende til at forlade et stabilt job til fordel for en mere usikker tilværelse som selvstændig konsulent? Det kan Camilla hurtigt svare på. For hende er midlet mod målet passion og lyst til at drive noget frem for andre, og få det til at leve – og hun ser et stort potentiale hos virksomhederne i Stevns.

Camilla har i seks år arbejdet som kommunikationsmedarbejder og digital projektleder i en mellemstor virksomhed i København. Hun var glad for sit arbejde, men tanken om at blive sin egen chef lå og lurede. For fire år siden tog hun første skridt til at blive selvstændig, men trådte tilbage igen, da hun blev afvist på et iværksætterkursus udbudt af kommunerne Køge/Ringsted. Årsagen til afvisningen var, at hun boede uden for kommunegrænsen. Det slog ikke Camilla fra Hårlev ud.

-Det var nok skæbnen, der ville det sådan. Det var måske ikke det rette tidspunkt for mig at blive selvstændig. Nu ser jeg det som et stort plus, at jeg fik yderligere fire års erfaring og en projektlederuddannelse med i bagagen. Det jeg har lært om kommunikation, web og projektledelse i den tid, har jeg stor gavn af nu, smiler hun.

I sensommeren 2014 kom tanken om at blive selvstændig igen op, da hun så, at Stevns Erhvervsråd tilbød konsulentbistand til iværksættere. Camilla fik en god samtale med iværksætter- og virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen fra Stevns Erhvervsråd, og tanken om egen virksomhed fik for alvor liv igen. Camilla deltog på et infomøde og et iværksætterkursus i efteråret, og herefter gik det stærkt.

-Efter min snak med Jesper og deltagelse på iværksætterkurset, tog jeg beslutningen om at arbejde selvstændigt med min ekspertise inden for kommunikation og projektledelse. Nu var tiden inde for mig. Jeg har deltaget i forskellige netværksmøder siden efteråret – og fortsætter fremover. De giver en god sparring på tværs og faglige input til opstart og videreudvikling af min virksomhed.

Mød kommunikation i det uendelige
Camillas passion for at lege med ord kommer også til udtryk i ”Mecatum”, som hun har navngivet sin virksomhed.  Det kommer fra forkortelser af latin, som på dansk betyder ’Mød kommunikation i det uendelige’ – og det er netop det, Camilla ønsker med og for sine kunder.

Vil du også være selvstændig?
Få gratis rådgivning af iværksætter- og
virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen.
Kontakt ham på tlf. 21 22 17 65
eller på jesper@stevnserhvervsraad.dk
Læs mere her

-Jeg vil hjælpe virksomheder til at ”leve” online. En virksomhed kan have en hjemmeside, men kan ikke helt overskue at få skrevet teksterne eller få dem vinklet rigtigt. Det kan jeg hjælpe med. En hjemmeside er en dynamisk ting, og det er vigtigt at holde den opdateret – men også her kommer mange små virksomheder til kort. De har simpelthen ikke tid, overskud, lyst eller kompetencer til det – det kan jeg også hjælpe med. Hvis virksomheden ikke har en hjemmeside eller ikke lige kan overskue, hvordan formidlingen skal gribes an, så kan jeg klare projektledelsen af opstart af ny hjemmeside med eller uden tekstforfatning og efterfølgende redaktørrolle. Det er op til kunden, hvor meget de vil have mig til at gøre før, under og efter.

Det fantastiske ved Camilla er, at hun tilbyder konsulentydelser alt efter kundens ønsker eller behov – lidt eller meget. Camilla har et godt netværk, og hvis der er noget, hun ikke selv kan klare, så kan hun kontakte en relevant kontakt i sit netværk og få opgaven løst derigennem, uden at kunden behøver at blive involveret og bruge tid på det.

Godt i gang
Camilla er godt i gang med sine første opgaver. I opstarten har hun også måttet erkende, at der er praktiske forhold, der må afsættes tid til, eksempelvis moms. Camilla er af natur grundig, og når der er noget, hun ikke kender til, så graver hun helt ned i dybden for at forstå tingene – dette er også kendetegnende ved hendes arbejde. Hun er nysgerrig og vil kende kundens virksomhed godt, før hun kan kommunikere for og om den.

-Det behøver kun tage et par timer at få en hjemmeside op at køre – men er der så også tænkt grundigt over formål, budskab og målgruppe? Der er flere, der har drillet mig lidt med, at min egen hjemmeside ikke er oppe at køre fra starten, men det kræver tid at få den gjort skarp og målrettet. Der skal være mening med indholdet, siger Camilla.

”Det er ikke bare arbejde, det er mit liv”
Camilla har lagt en plan og milepæle for at få hendes drøm til at lykkes – og nu ved hun, at hun ikke kommer til at sidde som gammel og fortryde, at hun ikke gjorde forsøget. Lige nu har Camilla Gregers-Høegh fokus på virksomhederne i Stevns, hvor hun ser et stort potentiale i alle erhverv. Hvis hun på sigt får muligheden, vil hun også gerne forsøge sig med virksomheder uden for Danmarks grænser. Hun har givet afkald på personalegoder og en fast månedsløn, til gengæld kan hun hver morgen vågne op og glæde sig til at komme i gang med arbejdet.

Læs mere om Mecatum på www.mecatum.dk, når siden går i drift i løbet af april.