Det er vigtigt at alle turisme- og oplevelsesinteresserede aktører i Stevns sætter et stort kryds ved onsdag d. 8. april. Her vil det næste møde blive afholdt i Stevns Erhvervsråds Netværk for Turisme og Oplevelsesøkonomi. Det er på netop dette møde, det bliver muligt for små som store aktører at komme med i ’pakke-løsninger’, oplevelses-ruter, trykt og digitalt informationsmateriale og andre begivenhedsrige tiltag i regi af netværket.

Netværket for Turist og Oplevelsesøkonomi har været godt i gang siden maj 2014, hvor det første møde blev afholdt. Det er blevet til en række jævnlige møder det sidste års tid. På møderne er der blevet brainstormet og debatteret ivrigt i netværket. Formålet har været at finde frem til, hvad der skal til for at tiltrække flere turister til Stevns, og hvordan den forventede stigning i turismen kan komme lokale virksomheder til gode efter Stevns Klint er kommet på UNESCO’s verdensarv liste i august 2014.

De spændende idéer er nu nået så langt i processen, at de er blevet kogt sammen i en strategi, der er klar til at blive realiseret og synliggjort med konkrete tiltag. Formålet med tiltagene er at kunne tilbyde turisterne en masse oplevelser, når de er i Stevns. Der skal være så mange tilbud, at de ikke løber tør for muligheder før langt efter en 14 dages ferie.

– Det har været fantastisk for Stevns Erhvervsråd at se og høre, hvor engagerede deltagerne har været i netværket. Nu har vi en god plan for at komme videre. De besøgende skal vide, hvor de kan tage hen, når de står ved Stevns Klint og enten vil spise godt, se mere skøn natur, opleve kunst eller noget helt fjerde. Nu skal de forskellige tilbud sættes sammen i kategorier, så vi kan udarbejde ruter- og pakkeløsninger, siger Erhvervschef Thomas Christensen.

De kommende tiltag har samtidig til formål at synliggøre Stevns’ turismerelaterede virksomheder overfor besøgende for at bidrage til økonomisk vækst hos virksomhederne. En meget engageret aktør i Netværket for Turisme og Oplevelsesøkonomi er Villy Knaack Eenberg fra Konference & Hotel Klinten.

– På Konference & Hotel Klinten har vi brug for at kunne henvise vores hotelgæster til andre overnatningssteder og forskellige oplevelser, mens de er her. Hvis en hotelgæst ikke har mulighed for at få gode oplevelser lige fra spændende mad, besøg på små gårdbutikker med håndværk, økovarer eller små boder på Rødvig Havn. så vil vores kunder hurtigt søge videre ud i turistlandet og væk fra Stevns, fortæller Villy Knacck Eenberg.

Han opfordrer derfor små som store aktører inden for turisme og oplevelser til at tilmelde sig næste netværksmøde. Derved vil du ikke gå glip af muligheden for at blive synliggjort overfor turister, der besøger Stevns. På mødet bliver der sat massiv fokus på at få skub i planerne – sommeren står snart for døren. Derfor er det vigtigt, at du møder op denne morgen med dit bidrag til en turistpakke eller -oplevelse, da det er for sent, når vi er længere i processen og foldere osv. er blevet trykt.

Hvis du har spørgsmål mødet, kan Erhvervschef Thomas Christensen kontaktes på tlf. 30 61 99 52 eller mail thomas@stevnserhvervsraad.dk

Pris og tilmelding

Det er gratis at deltage på mødet, og alle med interesse inden for turist- og oplevelsesbranchen er velkomne – også selvom de ikke er medlem af Stevns’ Erhvervsråd.

Næste møde i netværket er d. 8. april 2015 kl. 8-10, Konference & Hotel Klinten, Søndervej 8, 4673 Rødvig.

Tilmeld dig på Billetto