Over 50 virksomheder mødte op da Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune inviterede til det årlige møde om det kommende års udbud på bygge- og anlægsopgaver. Her kunne Centerchef for Teknik og Miljø, Birgitte Nielsen, samt leder af Stevns Ejendomme, Jesper Boesen, fortælle, at kommunen har afsat hele 40 mio. kr. til bygge- og anlægsopgaver, hvilket er 13 mio. kr. flere end i 2019. Stevns Kommune registrerer også hvor mange udbud, der går til virksomheder fra Stevns, og kunne således fortælle, at 54% af omsætningen fra udbuddene i 2019 gik til lokale virksomheder.

Stevns har en 1. plads i dialog på landsplan
At kommune og erhvervsliv mødes hvert år til et sådan netværksmøde er faktisk ret særegent og er én af årsagerne til, at Stevns får ros for den gode dialog med erhvervslivet. I DI’s Erhvervsklimaundersøgelse 2019 blev Stevns f.eks. kåret til en førsteplads i Danmark for brugen af private leverandører, og det mener Erhvervschef i Stevns Erhvervsråd, Thomas Christensen, er velfortjent:

-Vi ved bare, at det har en utrolig stor betydning for virksomhederne og for, at de kan byde på kommunens opgaver, at vi afholder sådanne dialogmøder mellem erhvervslivet og kommunen. Her er der plads til alle størrelser af lokale leverandører- også de nye eller de små enkeltmandsvirksomheder – og man kan få information og stille spørgsmål på en uformel måde. Det er guld værd for begge parter og én af årsagerne til, at der er så godt et samarbejde mellem kommunen og virksomhederne som leverandører, fortæller Thomas Christensen.