Specialiseret rådgivning har en stor effekt for vækst og omsætning rundt om i virksomhederne. Det viser en undersøgelsen af de fem Væksthuses resultater, som Erhvervsstyrelsen og KL årligt foretager.

Væksthusene kortlægger hvert år vækstmulighederne i flere end 2000 virksomheder – og henviser over 80 pct. af dem til specialiseret rådgivning. Resultaterne er til at få øje på. Fra 2012 til 2013 havde Væksthusenes kunder en vækst i omsætning og beskæftigelse på hhv. 4,6 pct. og 4,7 pct., mens sammenlignelige virksomheder ikke havde vækst i omsætning eller beskæftigelse.

Opgørelsen viser også, at Væksthusenes kunder havde en vækst i eksporten på 6,2 pct, mens sammenlignelige virksomheder havde en eksportvækst på 3,6 pct.

“Det er helt tydeligt, at Væksthusene gør en stor forskel for de virksomheder, der kommer til dem. Vi havde opstillet nogle meget høje mål for Væksthusene – og vi havde håbet, at deres kunder havde klaret sig endnu bedre. Men alt tyder på, at krisen stadig havde tag i markedet i 2012. Vi er derfor meget tilfredse med de fine resultater for Væksthusenes kunder”, siger kontorchef i Erhvervsstyrelsen Andrew Hjuler Crichton.

Gratis og uvildig sparring
I Væksthusene kan virksomheder få hjælp til at realisere deres vækstpotentiale gennem gratis og uvildig sparring om forretningsplan, strategi, nye forretningsområder etc. Efter endt sparring får virksomhederne en vækstplan, og Væksthusene henviser typisk til private rådgivere, der kan hjælpe virksomhederne videre. Opgørelsen af Væksthusenes resultater i 2013 viser, at flere end 90 pct. af de private rådgivere er glade for samarbejdet med Væksthusene.

Væksthusene er også knudepunktet i det sammenhængende rådgivningssystem. De skaber samarbejde mellem relevante offentlige og private aktører og fungerer som dynamo for udviklingen af initiativer, der styrker vækstkulturen og væksten hos virksomhederne.

Kilde: Erhvervsstyrelsen