Døren lukkes og de otte virksomhedsejere sidder klar rundt om bordet. Foran dem står Niels Hall Torgersen klar til at udfordre deres vaner, verdensbillede og virksomhedsstruktur. Vi skal i gang med One Day. En dag, hvor Niels og hans partner Carsten Lindschmidt hjælper virksomhederne med at finde sprækkerne i deres virksomheder og giver dem de første værktøjer til at komme videre og sikre en sund og stabil udvikling.

Det handler ikke om at virksomhederne skal blive store og vækste ud over alle grænser. Det handler om at gøre dem rentable, sikre et solidt overskud og en fremtidssikret plan. Hvor er du nu? Hvor vil du gerne være om et år? Og hvad skal der til for at opnå det? Det er de spørgsmål, de to erfarne herrer konfronterer deltagerne med.

Ekspertisen fra Niels og Carsten er stor. De har begge været direktører, iværksættere og rådgivere i flere omgange, så de ved hvad der skal til for at gøre en virksomhed stabil og rentabel. Det kan godt være, at din virksomhed er dit hjertebarn, men det hjælper ikke, hvis den ikke giver overskud og du ender med at gå ned med stress og årelang gæld.

Heldigvis er værktøjerne simple, men det kræver at deltagerne har modet til at være ærlige over for gruppen; og for sig selv. Niels og Carsten holder et spejl op for deltagerne, så de kan se deres egen virksomhed gennem en professionel optik. Det kan virke grænseoverskridende at skulle forholde sig til indgroede vaner og sine egne holdninger til ”den bedste måde” at gøre tingene på.

Konkrete værktøjer

Et af de værktøjer deltagerne fik, tog udgangspunkt i deres økonomi: hvordan ser din økonomi ud? Hænger den sammen, så du får udbetalt løn? Hvordan regner du det ud? Og hvis det ikke hænger sammen, hvad skal der så til for at det kommer til det?

Carsten gennemgik meget konkrete elementer af økonomi og budget, som alle virksomheder skal være opmærksomme på – og som er afgørende for at kunne generere et overskud.

Et andet emne, der blev taget op, var kunder: Hvordan sikre du dig de kunder, du gerne vil have?

Har du f.eks. mange dårlige kunder, der har problemer med at betale, hvordan sikre du dig så at du får gode betalere. Et redskab, kan være at sætte prisen op. Selve det at prissætte sine produkter, er en kompliceret sag, som mange kloge mennesker kan bruge mange timer på. Det ændrer dog ikke ved, at du er nødt til at prissætte dit produkt, så du i sidste ende får et overskud og kan udbetale løn til dig selv.

Handlingsplan

Det bedste, kurset giver deltagerne med, er handling. De får en handlingsplan med hjem med opgaver som de kan gå i gang med til næste gang. De får også én-til-en vejledning i, hvordan opgaverne skal løses. Med andre ord, så påpeger Niels Hall Torgersen og Carsten Lindschmidt problemerne, viser hvordan de kan løses og giver deltagerne en konkret liste med hjem som de skal gå i gang med. Herfra er det op til deltagerne selv.

Lyder det som noget, din virksomhed kunne have gavn af? Vi udbyder endnu et One Day til 23.3. Du kan tilmelde dig allerede nu – klik her.