Stevns er en kystkommune med Østersøen som nabo til glæde for både lokale, turister og virksomheder. Ved  Strøby Strand ligger Restaurant Udsigten og her, er der både udsigt til havet fra restaurantens åbne terrasse, et ishus, en dejlig strand og en badebro, så alle kan få en dukkert. Badebro og strand er kommet til på initiativ fra Henrik Ravn, der overtog den gamle restaurant for snart tre år siden. Og han øjner mulighed for flere oplevelser

”Jeg vil gerne lave det til en større oplevelse at besøge stedet også uden for restauranten; ude i vandet. Lige nu arbejder jeg på et projekt med opankringspladser til større både og måske også en lille flydebro ud for den eksisterende bro. På sigt ville det også være fantastisk med en sauna og omklædningsrum liggende ude på badebroen,” fortæller Henrik Ravn om sine drømme for stedet, men de drømme stopper ikke her. Henrik vil meget gerne være med til at skabe muligheder for hele lokalområdet, ikke bare hans restaurant.

”Kunne det ikke være skønt, hvis man havde en turbåd, der gik fra Køge Havn, stoppede her og måske Bøgeskoven og så Stevns Klint Experience. Men der er vi slet ikke endnu,” smiler Henrik.

Brancheskift

Restaurant Udsigten har mange år på bagen og er velkendt af stevnsboerne, både som restaurant og som dansested. Da Henrik overtog stedet, trængte det til en grundig renovering, for at komme op til moderne standarder. Den opgave lå lige for: Henrik, der driver en lang række håndværksvirksomheder og samlet har op mod 400 ansatte, er vandt til bygge- og renoveringsprojekter. Det med at drive en restaurant, var noget han lige skulle vænne sig til.

”Kunderne forventer en god service, så man skal bare være der med det samme fra kunderne træder ind ad døren, til de går igen – og man skal gøre det med et smil. I byggebranchen kan du komme næste dag og lave det om, hvis noget ikke er som det skal være. I restaurationsbranchen skal det være i orden med det samme. Det kræver noget særligt og det er svært at få kvalificeret personale” fortæller Henrik, og fortsætter, ”derfor har vi brugt nogle af de gode, uddannede medarbejdere til at oplære de unge, så vi kan hæve deres standard.”

Henrik har lagt mange kræfter i at gøre både udseendet og driften af restauranten moderne og sikre den bedste service for kunderne og den bedste økonomi for forretningen.

”Det har været sjovt, spændende og inspirerende at sætte sig ind i hvad der er nødvendigt og komme herned og observere hvad der virker og hvad der skal laves om for at vi får det bedste flow, fx på gulvet, hvor tjenerne for tildelt specielle opgaver, så alle ikke laver det samme og træder hinanden over tæerne,” fortæller Henrik.

Planen virker

Indtil videre ser det ud til at planen virker. Det går fremad for Restaurant Udsigten.

”Alligevel kan vi også mærke at el er blevet meget dyrt. Der hvor jeg har en fordel er, at jeg ikke skal betale husleje eller forpagtning. Det er jo mit eget, så jeg skal kun betale el-regningen direkte. Så har jeg også gjort meget i forbindelse med renovering for at gøre det hele mere energirigtigt. Men det meste el bruges i køkkenet og de maskiner bruger godt nok meget strøm.”

Når der på den måde er steder, hvor udgifterne ikke rigtig kan sænkes, så kigger Henrik andre steder. Det drejer sig fx om at optimere antallet af tjenere på en vagt og have fokus på de arrangementer hvor indtægten er god fx brunch.

”Vi har fuldt booket op med arrangementer og gæster i restauranten og så har vi valgt at holde åbent hele året som en investering. Folk skal vide, at der er åbent og skal ikke køre forgæves. Så må jeg hellere tjene lidt mindre på
de dårlige dage,” fortæller Henrik, der også ved, hvor travlt der kan være på de gode sommerdage.

Det har været sjovt, spændende og inspirerende at sætte sig ind i hvad der er nødvendigt og komme herned og observere hvad der virker og hvad der skal laves om for at vi får det bedste flow.

Henrik Ravn

Ejer, Restaurant Udsigten

Sidste knap der kan drejes på, er at hæve priserne og det er også nødvendigt i Restaurant Udsigten. Henrik har hørt, at nogle restauranter undgår at hæve priserne ved at lave portionerne mindre, men han har valgt at gøre det modsatte.

”Vi er kendt på at folk får noget for pengene herude, så vi valgte at beholde portionsstørrelsen, men sætte priserne op. Folk kommer langvejs fra for at få stjerneskuddene herude. Det skal være den samme kvalitet. Man ved hvad man får,” fortæller Henrik.

Dans og live-musik

For at give stedet noget ekstra og skabe endnu flere oplevelser, der kan trække gæster til, planlægger de flere særarrangementer.

”Vi har planlagt 3-4 livemusikarrangementer hen over sommeren, med både lokale og nationale kunstnere. Ud
over det, så arbejder vi med at gøre dans til en del af middagen på nogle aftener. Alle koncepterne er ikke helt
på plads, så vi arbejder med flere idéer,” fortæller Henrik,  der også har indkøbt to limousine-golfbiler, så folk kan  blive hentet gratis i lokalområdet, hvis det er relevant.

”De lokale fortæller at de er glade for at stedet er blevet godt igen og at det er dejligt, at der kommer noget liv hernede. Det er med til at gøre arbejdet det hele værd,” slutter Henrik.

Skyd genvej til viden og netværk

Meld dig ind i Stevns Erhverv

Som medlem af Stevns Erhverv har du nem adgang til en lang række fordele, spændende arrangementer og et stort lokalt netværk af lokale erhvervsdrivende.

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at byde dig velkommen som medlem af Stevns Erhverv.