Mandag aften blev Rødvig Ferieby kåret til Årets Virksomhed i Stevns Kommune på Stevns Erhvervsråds generalforsamling.

Selvom Mette og Claus Høgenhaug ikke havde den store erfaring med at drive et overnatningssted, købte de i 2010 Rødvig Ferieby, som de har drevet siden. Det har de gjort så godt, at de mandag aften blev hædret med prisen som Årets Virksomhed i Stevns Kommune.

– Tak for det. Vi blev meget overraskede, da I kom forbi med en stor buket blomster, hvor vi stod i arbejdstøjet og var godt i gang med det daglige arbejde, men vi blev meget glade og stolte, og vi vil prøve at gøre, hvad vi kan for at lokke endnu flere til Stevns i de næste mange år, sagde Claus og Mette under stort bifald.

Stevns Erhvervsråd har i år fået mange indstillinger til prisen fra Stevns’ borgere, som sammen med indstillinger fra sekretariatet er blevet givet videre til erhvervsrådets bestyrelse, som beslutter, hvilken virksomhed, som vinder prisen.

– Det har ikke været en let beslutning, for der var flere rigtig gode kandidater til prisen. Når valget faldt på Rødvig Ferieby hænger det sammen med, at det er en sund og veldrevet virksomhed i vækst. Det er samtidig en virksomhed, som arbejder målrettet på at forbedre faciliteterne til deres gæster og meget aktivt medvirker til at udvikle Stevns på turismeområdet ved at skabe initiativer, som både gavner egen virksomhed og Stevns som turistdestination, forklarer Charlotte Mannstaedt, som er formand for Stevns Erhvervsråd.

Siden Mette og Claus overtog feriebyen, har de arbejdet aktivt og strategisk på at udvikle faciliteter og tilbud. Det har betydet, at antallet af gæster fra Danmark og udlandet har været støt stigende, og sæsonen er blevet udvidet – eksempelvis i efterårsferien.

Udviklingen af feriebyen tog for alvor fart, da Mette og Claus i 2015 fik tildelt LAG-midler til en større ombygning, der bl.a. involverede en udvidelse af feriebyens store fælleshus, så der nu er bedre plads til familiefester, konferencer og bespisning af cykelturister. Ombygningen gav også plads til en ny fiskerenseplads, så feriebyen er blevet attraktiv for de mange lystfiskere, som hvert år besøger Stevns. Det ligger fint i tråd med Mette og Claus’ fokus på at appellere til nye målgrupper, som kan være med til at udvide sæsonen.

Fakta:

Stevns Erhvervsråd uddeler prisen Årets Virksomhed, for at hædre kommunens virksomheder, som bidrager med vækst, arbejdspladser og engagement.

Prisen blev første gang uddelt i 2016 og er en tilbagevendende årlig begivenhed i erhvervsrådet.

Borgere fra Stevns og Stevns Erhvervsråds sekretariat indstiller kandidaterne til bestyrelsen, der vælger en vinder efter en votering. Alle kandidater er blevet bedømt ud fra kriterierne:

– Virksomheden er placeret i Stevns Kommune og er over 3 år gammel

– Virksomheden har en sund økonomi, oplever stabil vækst og skaber arbejdspladser

– Virksomheden sætter Stevns på landkortet og er en god ambassadør for kommunen

– Virksomheden bidrager til lokalsamfundet med engagement, ansvarlighed, visioner og idé

Tidligere vinder af prisen er: DK-Miljø (2017) og KALK (2016).