Da en af Danmarks mest erfarne salgstrænere, Bent Hadler, tilbød at stille sine kompetencer gratis til rådighed for Stevns Erhvervsråd, oprettede erhvervsrådet et salgsnetværk, hvor lokale erhvervsdrivende kan arbejde med deres salg. Netværket har nu eksisteret i et halvt år og er meget populært blandt deltagerne.

Bent Hadler, direktør i bl.a. Hadler Consult, deler gladeligt ud af sine mere end 30 års erfaring med salg fra bl.a. IBM, Robert Bosch og Tivoli til de erhvervsdrivende i Stevns Erhvervsråds salgsnetværk. Bent Hadler bor selv i Stevns Kommune, og han vil gerne være med til at udvikle det lokale erhvervsliv. Derfor henvendte han sig i foråret til Stevns Erhvervsråd med et tilbud om at stille sine kompetencer gratis til rådighed.

– Jeg vil gerne være med til at bidrage til udviklingen i Stevns, og jeg synes derfor, det er vigtigt, at der er nogle gode oplæg og netværksmøder om salg lokalt, fortæller Bent Hadler.

Stevns Erhvervsråd takkede ja til det gode tilbud, og i maj holdt Salgsnetværket det første møde. På de månedlige møder tager Bent Hadler udgangspunkt i de enkelte virksomheders udfordringer med salg, som han hjælper med at imødegå sammen med deltagerne. Møderne har forskellige temaer som f.eks. kundens købsmotiver.

– Salg er afgørende, når virksomheden skal vokse, men salg kræver træning. Det er ligesom fodboldspillere – de kan ikke bare møde op til kamp og forvente gode præstationer uden træning. Det er vigtigt, at virksomheder træner salg og vedligeholder det for at præstere godt, fortæller Bent Hadler.

Stor betydning for mindre virksomheder

En af deltagerne i Salgsnetværket er Maibritt Hansen, der arbejder i Store Heddinge Dampvaskeri:

– Bent Hadler er skarp på salg og ved, hvad han snakker om. Han er en rutineret mand i faget, der er god til at hive ting op fra dagligdagen, som vi kan forholde os til, fortæller Maibritt.

Maibritt er en af salgsnetværkets mange trofaste gengangere. For at blive god til at sælge skal der nemlig mere end et enkelt salgsmøde til. Salgsudviklingen sker i en proces, hvor deltagerne løbende arbejder med deres salg på og imellem møderne.

Salgstræning kan godt være en bekostelig affære, som er forbeholdt større firmaer. Derfor er salgsnetværket en god mulighed for mindre virksomheder til at arbejde med deres salg.

– Flere små virksomheder som min har ikke midler til et stort salgskursus, og derfor har det stor betydning, at Bent deler ud af sine guldkorn for prisen på en sandwich, fortæller en begejstret Per Glerup, som har virksomheden Skærslipper.dk.

I netværket er der plads til alle, både dem der arbejder med salg til daglig, og dem der ingen erfaring har, og du kan godt deltage, selvom du ikke har været med i møderne fra start, forsikrer Bent Hadler.

Vil du også blive bedre til salg?

Hvis du også har lyst til at udvikle din virksomheds salg, er du velkommen til at deltage på næste møde i netværket d. 13. januar.

Du kan læse mere om mødet og melde dig til på billetto.dk/salgsnetvaerk-januar.