Det er muligt for alle og enhver – også skumle typer – at ændre din virksomheds data i CVR-registret. Det er både sporbart og strafbart, men det afholder ikke alle. Her er et par praktiske råd til hvordan du nemt kan beskytte dine data.

Der har været en del debat om, at det er muligt for enhver at ændre data i CVR-registret. Selvom det er både sporbart og strafbart, så afholder det åbenart ikke alle. Erhvervsstyrelsen lover, at de i foråret 2015 er klar med en ny funktion, der via Digital Post giver besked, når der sker registreringer i et selskab. Men allerede i dag findes der et par ting, som man kan gøre for at beskytte sine CVR-data.

Hvad kan du gøre for at beskytte dine data i dag?

1.Du kan få oprettet et kodeord, så kun folk der kender kodeordet kan ændre oplysninger for selskabet.

2.Abonner på ændringer om dit selskab via cvr.dk. Så den måde får du en besked, når der sker ændringer i dit selskab.

3.Rådfør dig evt. med din revisor.

Hvordan bør det komme til at fungere i fremtiden?

Dansk Erhverv ser gerne en løsning, hvor kun personer med relevant relation til et selskab kan ændre virksomhedens oplysninger. Systemet bør selv have styr på hvem der må hvad.

Hvis man fx har brug for, at en betroet rådgiver også skal kunne ændre oplysninger, skal denne kunne tilføjes via en digital fuldmagt. På den måde opnår virksomheden både sikkerhed og fleksibilitet.

Læs merepå Erhvervsstyrelsens hjemmeside:Selskabsregistrering i webreg

Kilde: Dansk Erhverv