Nogle ting lærer børn bedst ved at se og føle på virkeligheden – og du kan hjælpe dem. Som virksomhed kan du give børnene et bedre kendskab til kommunen både kulturelt, geografisk og erhvervsmæssigt. Skolen i Virkeligheden er en platform, der samler regionale og lokale undervisningstilbud.

Den nye skolereform, Åben Skole, skal inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, for at gøre undervisningen mere virkelighedsnær og give børnene mere end blot tavleundervisning. Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden, således at børnene kan møde andre voksne, der har noget helt andet at byde på, end det pædagogiske personale.

Projektet Skolen i Virkeligheden startede i Fredensborg Kommune og har nu bredt sig til 13 kommuner, deriblandt Stevns Kommune. Skolen i Virkeligheden indbefatter en platform, hvor virksomheder kan oprette undervisningstilbud, som lærere og pædagoger nemt navigere rundt i, og hvor de kan finde netop det forløb, inspirationskilde eller oplevelse, der passer til deres undervisningsforløb.

For de lokale virksomheder i Stevns Kommune betyder dette mulighed for at profilere sin virksomhed i lokalsamfundet, ved at vise engegement og åbenhed overfor de lokale elever. Samtidig med at virksomhederne giver eleverne et indblik i virksomhedens arbejdsopgaver og karrieremuligheder, får virksomhederne nye, friske og unge øjne på virksomheden, produkterne og produktløsninger.

Virksomheder kan indgå i et samarbejde med en skole om forskellige projekter, såsom at have skolepraktikanter, tilbyde virksomhedsbesøg eller være Skoleven. Som Skoleven er man kun tilknyttet en enkelt skole, hvor man eksempelvis kommer ud på skolen og fortæller om sit arbejde, virksomhed eller en spændende hobby.

Projektet er åbent for alle lige fra enkeltmandsvirksomheder og iværksættere til større virksomheder. Et eksempel på et tilbud kunne være et besøg hos en bilforhandler eller en produktionsgård. Det er muligt både at oprette sig som betalings- eller gratis tilbud.

Skolen i Virkeligheden søger at skabe et så bredt netværk som muligt, med masser af spændende tilbud. For at kunne lave et tilbud gennem Skolen i Virkeligheden skal man opfylde nogle kriterier. Man skal være engageret og have høj faglighed, kunne formidle til børn, det skal være relevant for skole- og dagtilbud og være tilgængeligt i tidsrummet 8-16 og have kapacitet til mindst 25 skoleelever. Vil du læse mere om kriterierne, så klik her: http://skolenivirkeligheden.dk/faxe/opret-tilbud-kriterier.

Du kan nemt oprette dit tilbud via formularen her: http://skolenivirkeligheden.dk/faxe/opret-tilbud.

Kunne du tænke dig at støtte lokalsamfundet og de lokale skoler, eller kunne du tænke dig at høre mere om dine muligheder, så står Brina Lundqvist klar til at rådgive, hjælpe og vejlede dig efter behov på tlf. 23261003.