Søstrene Lang i Strøby er en oase af hygge i Strøby, som på 8. år bliver drevet med nærvær og god service

Da tvillingesøstrene Helle Lang Andersen og Lene  Lang Jørgensen tilbage i december 2014 oprettede livsstil- og boligindretningsbutikken Søstrene Lang i  Strøby gik de efter en fælles drøm om at åbne en  butik sammen. Butikken endte med at få plads i et  tidligere autoværksted på Bygaden og virksomheden er over årene blomstret op og har fået mere plads ved at inddrage tilstødende lokaler.

Butikken indeholder i dag 2 haller, og ved særlige  lejligheder bruges en 3. hal til fx julehyggedagen,  hvor butikken er pyntet op og der serveres et  overdådigt kagebord – alt hjemmelavet.

Butik på deltid

Både Helle og Lene har beholdt deres kontorjob og  deles om at drive butikken efter et koordineret  skema, hvor søstrenes forældre også er med i  driften. Butikken holder åbent fra torsdag til søndag. At have butikken har givet et kreativt frirum for Helle  og Lene, som begge arbejder med bogholderi til  hverdag.

Da butikken åbnede, havde de ikke en fast  strategi for hvordan butikken skulle udvikles eller i hvilken retning de ville gå. Tværtimod har løbende udvidelser af butiksareal og i sortimentet sket i ryk  efter deres  behov og interesse for nye varegrupper.

På den anden side har deres værdisæt for butikken  altid ligget klar. Butikken skal ose af hygge, nærvær og altid i top på service.

Service og hygge som fundament

Der er altid tid til at ekspedere kunderne, få en snak  over disken og bære kundernes varer ud til bilen. Den gode service er noget kunderne bemærker og  sætter pris på. Og kunderne er blevet de bedste ambassadører, hvilket betyder at kunderne også  kommer lang vejs fra for at ose og købe i Strøby. Et  af tiltagene som kunderne har taget godt imod er den gratis torsdagskaffe og kage, som Lene og  Helles
mor bager hver torsdag og byder til kunderne.

Alle de tiltag, som gøres, skal indeholde deres  grundværdier som fx da de under corona tilbød at  levere tulipaner rundt på Stevns. Tiltaget blev hurtigt  populært og stevnsboerne købte både blomsterne til  sig selv og til deres venner og familie i den periode,  hvor det var svært at ses på tværs af husstande  under nedlukningerne.

Små leverancer

Forhandlerne har Lene og Helle selv fundet i  opstarten og valgte ud fra at der skal kunne leveres i små mængder, så det passede med deres  forventninger til salgspotentiale. De har nu opbygget  et godt samarbejde med få leverandører til deres  kernesortiment og en lidt bredere kreds, som leverer  resten. Det giver dem friheden til at afprøve nye  leverandører og se hvordan varerne præsterer i  butikken.

Søstrene udvider løbende sortimentet at friske  blomster og planter. Der er stor efterspørgsel på blomster til fx begravelser, bryllupper. Lene, som har sin daglige gang på Grønttorvet, har derfor mulighed for at imødekomme efterspørgslen og kan købe mindre partier med hjem til butikken.

Skyd genvej til viden og netværk

Meld dig ind i Stevns Erhverv

Som medlem af Stevns Erhverv har du nem adgang til en lang række fordele, spændende arrangementer og et stort lokalt netværk af lokale erhvervsdrivende.

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at byde dig velkommen som medlem af Stevns Erhverv.