Med en opvækst i Karise, boede Mikkel William Mahler de første 25 år af sit liv i Stevns. Men da Mikkel bliver færdiguddannet, tager karrieren fart, og Mikkel ender i München, hvor han arbejder som sælger for Vipp. Efter 10 år i Tyskland trækker Danmark i Mikkel, og sammen med sin kæreste flytter de først til København, og efter tre år køber de hus i Vallø.  

Det er svært at sige Mikkel William Mahlers navn uden at kigge på den karriere, han gennem årene har stablet på benene. Hans karriere har nemlig på mange måder formet ham, til den person han er i dag. Da Mikkel bliver uddannet som markedsføringsøkonom, får han job bag et skrivebord – men Mikkel finder hurtigt ud af, at han savner de menneskelige relationer, og går derfor benhårdt efter at arbejde med salg og kunderelationer.  

– Ret hurtigt kunne jeg fornemme på mig selv, at jeg ikke havde nok kundekontakt eller kontakt med mennesker i det hele taget. Jeg havde rigtig meget med vores sælgere at gøre, og støttede dem i hele Skandinavien med marketingaktiviteter. En dag slog det mig, at hvis der kom en fragtmand eller en for at fylde kaffemaskinen op, så var jeg ude i receptionen lige med det samme. Så på et tidspunkt tænkte jeg: “Jeg skal altså være i salg”, forklarer Mikkel. 

Mikkel skiftede derfor retning i sin karriere, og endte som sælger for den danske virksomhed Vipp. Først med fokus på Schweiz og Holland, og senere med Tyskland som hovedfokus. I begyndelsen havde Mikkel omkring 200 rejsedage i Tyskland, og da virksomheden besluttede at investere mere i det tyske marked, flyttede Mikkel til München.  

– De første 14 dage havde jeg rigtig meget hjemve, men derefter der vippede den bare over, og så følte jeg mig hjemme. Det endte med at jeg blev der i over 10 år, forklarer Mikkel og fortsætter.  

– Det har i den grad været med til at præge mig – at flytte til Tyskland, integrere mig og falde til. I løbet af de 10 år tænkte jeg mange gange, at jeg ikke ville komme tilbage til Danmark og da slet ikke til Stevns. Men jeg kom på andre tanker, da jeg fik min familie, fortæller Mikkel med et smil på læben. 

Fleksibel og flytbar virksomhed  

Gennem de senere år har Mikkel arbejdet som selvstændig. Først etablerede han en tysk virksomhed, der hjalp danske designervirksomheder ind på det tyske marked. Men da Mikkel og Louise flytter tilbage til Danmark, stopper han virksomheden.  

– Så da jeg kom hjem, tænkte jeg, at nu vender jeg bøtten om. Jeg var rigtig ked af, hvis jeg skulle miste forbindelsen til Tyskland, og hvis jeg skulle miste sproget. Så jeg tænkte, hvis jeg på en eller anden måde laver noget, hvor jeg kan beholde relationen til Tyskland, så kan jeg bibeholde de ting jeg har nu.  

Derefter kaster Mikkel boldene op i luften, og starter et nyt selvstændigt eventyr, hvor han kombinerer sin passion for cykling og sin faglighed og erfaring med salg. Det gør han med virksomheden Cyclingpeople. 

– Det udviklede sig stille og roligt. Så i dag er Cyclingpeople egentlig en slags paraply, og inde under den paraply, er der forskellige brands indenfor sko, hjelme, briller, cykeltøj, strømper, hjemmetræneren og så videre. De kommer fra Tyskland, og ja faktisk fra hele Europa. Så det er blevet et lille internationalt agentur, fortæller Mikkel.

De brands som Cyclingpeople arbejder med er highend og eksklusive. Kerneessensen har været at skabe et miks mellem brands med volumen og feinschmeckeri – et miks som Mikkel synes er sjovt og spændende at arbejde med.  

Virksomhedens forretningsmodel var i begyndelsen baseret på webshop til B2C og salg til B2B. Men efter en periode valgte Mikkel at gå målrettet efter at drive sin virksomhed med salg til B2B. På den måde fjernede han det ekstra arbejde, der ligger i at sende ud til private kunder, og kunne derved fokusere på at bygge en forretning op med volumen med salg til B2B kunder.  

Flytningen til Stevns har været med til at nedbryde en logistikmæssig barriere. Samtidig giver placeringen Mikkel en bedre mulighed for at pleje sine kunder på Stevns, da han nu er tættere på dem. Grundlæggende beskriver Mikkel Cyclingpeople som en utrolig flytbar og fleksibel virksomhed, der skaber muligheder og frihed i hverdagen.  

– Jeg kan ikke se nogen udfordringer ved at være iværksætter på Stevns, i forhold til andre steder. Derudover er det positivt at min husleje er blevet billigere. Jeg havde for eksempel ikke tidligere et showroom. Nu er showroomet med til at gøre mig til en mere spændende samarbejdspartner for potentielle brands, fortæller Mikkel.   

Karriere og familieliv  

Da Mikkel og hans kæreste Louise flyttede tilbage til Danmark, landte de i første omgang i en lejelejlighed på Sluseholmen. Parret boede i lejligheden i tre år og fandt i mellemtiden ud af, at de gerne ville blive i Danmark. Og da Mikkel og Louise oprindeligt kommer fra henholdsvis Karise og Køge, faldt det dem naturligt at kigge på hus på Stevns, så de kunne komme tættere på deres familier. Samtidig har de en drøm om at give deres datter Hannah en opvækst tæt på naturen, som de selv har haft. 

Der er ingen tvivl om, at karrieren har været vigtig for Mikkel. Men efter at han sammen med sin kæreste Louise har fået datteren Hannah, er familielivet blevet et vigtigt omdrejningspunkt. Mikkel har derfor skabt en god balance mellem sin karriere som selvstændig og sin rolle som far.  

– Vi har en lille datter Hannah på tre år, og hun fylder rigtig meget – på den gode måde. Og når nu man er selvstændig som jeg er, så er jeg rigtig fleksibel. Så jeg tager mig rigtig meget af Hannah i dagligdagen. Min kæreste arbejder i marketing i Coop, og har et andet arbejdsliv end jeg har. Hun har ofte længere arbejdsdage, og da jeg arbejder hjemmefra, er der en større fleksibilitet der, fortæller Mikkel og fortsætter.  

– Når jeg derfor ser, hvad vi får ud af at være flyttet til Stevns – at være tæt på familien, fleksibilitet og tæt på naturen, så giver det hele bare så meget mening, afslutter Mikkel med et smil. 

Cyclingpeople er agentur for KaskKoo, SuplestFingerscrossed, MalojaGobik

Edelsten Bikes og Maloja i Danmark.  

Læs mere om Cyclingpeople