Landets jobcentre er i Carsten Koch-udvalgets nylige rapport om beskæftigelsesindsatsen blevet kritiseret for ikke i tilstrækkelig grad at lytte til virksomheders behov for kvalificeret arbejdskraft. Jobcenteret i Stevns er imidlertid på forkant med kritikken og arbejder allerede nu sammen med Stevns Erhvervsråd og lokale virksomheder om at få ledige i arbejde og samtidig sikre, at virksomhederne har adgang til den arbejdskraft, de har brug for.

Lokal efterspørgsel på arbejdskraft
Samarbejdet startede med, at erhvervschef Thomas Christensen fra Stevns Erhvervsråd henvendte sig til jobcenteret efter en samtale med Mikkel Nielsen fra Byg & Anlægsservice. Mikkel Nielsen stod i en situation, hvor han ikke kunne finde medarbejdere med præcis de kvalifikationer, som han skulle bruge.
Han fandt imidlertid frem til 6-ugers kurset ”Beton & Armering”, der ville kvalificere de arbejdssøgende til netop det område, hvor han mangler arbejdskraft.  Kurset havde imidlertid ikke været afholdt de seneste to gange, da der ikke havde været nok tilmeldte.
Mikkel Nielsen henvendte sig derfor til Stevns Erhvervsråd for at høre, om de kunne hjælpe med at få kurset op at stå.

– En vigtig forudsætning for at kunne drive virksomhed er, at man har adgang til kvalificeret arbejdskraft. Jeg synes derfor, at det er vigtigt, at erhvervslivet har et godt samarbejde med jobcenteret. At sikre en god kontakt og et godt samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet, er noget af det, vi har meget fokus på her i erhvervsrådet, siger erhvervschef Thomas Christensen.

Målrettede kurser er vejen frem
Hans Kristensen, der er afdelingsleder i Center for Arbejdsmarked i Stevns, understreger, at han også mener, at et samarbejde er meget vigtigt, både for virksomhederne og de arbejdssøgende.

– Jeg tror meget på, at målrettede kurser er vejen frem, og når Stevns Erhvervsråd og en lokal virksomhed peger på et specifikt kursus, så mener jeg, at det er vores opgave at uddanne vores borgere i takt med virksomhedernes behov, siger afdelingsleder i Center for Arbejdsmarked i Stevns, Hans Kristensen.

Stevns Erhvervsråd og jobcenteret gik derfor sammen om at forhøre sig blandt de lokale virksomheder, om der var andre, der manglede arbejdskraft inden for beton-området.
Det gjorde entreprenør Søren K. Hansen, og han var efterfølgende med til at samle et hold kursister til ”Beton og Armering”, der bliver holdt på EUC Sjælland i Næstved.

Kursisterne er glade for udsigten til arbejde
Kurset slutter fredag den 21. februar, og kursisterne håber, at det kan føre til et job. De har allerede mødt flere virksomheder, der har besøgt dem under kursusforløbet.

”Jeg synes, at det har været et rigtig spændende kursus, og jeg tror, at det vil øge mine chancer for at finde et arbejde. Vi har jo allerede haft besøg af nogle virksomheder, så jeg håber, at de kunne være interesserede. Ellers er der mange andre virksomheder i Stevns, som jeg nu kan søge job hos”, siger Simon Andersen fra Lille Heddinge, der er en af dem, der nu har afsluttet kurset i Beton og Armering.