Stevns Erhvervsråd kunne på Verdensarv Stevns’ og erhvervsrådets nytårskur  løfte sløret for den nye erhvervskonsulent med fokus på turisme.

Første april byder erhvervsrådet velkommen til Niels Frederik Lund, som har 15 års erfaring med turisme fra Danmark, Tyskland, England, New Zealand, Ecuador og Kina.

– Vi har fået mange kvalificerede ansøgninger til stillingen, og vi har valgt en kandidat som kommer med mange års erfaring i at udvikle og brande turismedestinationer, fortæller erhvervschef Thomas Christensen.

Niels Frederik Lund har bl.a. en Ph.d i Tourism Management fra England og en MBA i international Tourism fra Tyskland foruden en Cand.Mag. i Historie og Film & TV fra Danmark.

I sin karriere har Niels Frederik Lund arbejdet med at udvikle strategier for flere turistdestinationer og i de seneste år har han delt ud af sin store viden om turisme, events og markedsføring som underviser på universiteter i England, Danmark og Kina.

– Han kommer med en stor faglig viden om, hvordan turismevirksomheder kan skabe øget økonomisk vækst, og den viden er rigtig brugbar, når han skal ud og vejlede vores virksomheder og bidrage til at skabe flere overnatningsmuligheder, fortæller formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme Mikkel Lundemann Rasmussen, som var med i ansættelsesudvalget.

Opgaverne spænder bredt

Stillingen som erhvervskonsulent med fokus på turisme er permanent og fuldt finansieret af Stevns Kommune. Niels Frederik Lund kommer i sit nye job til at have en varieret arbejdsdag, hvor opgaverne spænder bredt:

– En væsentlig opgave består i at hjælpe vores virksomheder og iværksættere indenfor turismebranchen med forretningsudvikling, konceptudvikling, produktudvikling og synlighed, så virksomhederne bliver så stærke og veldrevne som muligt, forklarer Thomas Christensen.

Niels Frederik Lund kommer samtidig til at indgå i forskellige erhvervsrettede turismeprojekter, ligesom han skal skabe et tættere samarbejde på tværs af turismeaktørerne og indgå i turistsamarbejdet med Stevns Kommune, Sydkyst Danmark, Verdensarv Stevns og øvrige turismeaktører.