Hvis de mindre håndværksvirksomheder skal have mulighed for at byde ind på de større opgaver, som kommunen sætter i udbud, er det nødvendigt for dem at gå sammen i konsortier. Derfor bød Stevns Erhvervsråd på et arrangement, der fortalte virksomhederne mere om mulighederne, hvilke overvejelser, de skal gøre sig, og hvordan de kommer i gang.

Vi skal stå sammen for at kunne konkurrere
Flere af de lokale håndværkere var mødt op for at høre om emnet. En af dem var Michael Askø.

”Jeg er kommet i aften, fordi jeg mener, at det er vigtigt, at vi mindre virksomheder lærer at arbejde sammen. Ved at gøre det kan vi gøre arbejdet billigere, og så bliver vi bedre rustet til at klare konkurrencen fra udlandet. Arrangementet i aften var på den måde en oplagt mulighed for at møde de andre virksomheder”, fortæller Michael Askø.

Aftenen bød blandt andet på oplæg fra Martin Pedersen, der har været med til at danne Konsortium Øst. Hans oplæg bød på gode råd fra én, der selv har været processen igennem og derfor ved hvilke overvejelser og måske bekymringer, man som virksomhedsejer kan have. I oplægget kom han blandt andet ind på, hvordan man går fra at være konkurrenter til at stole nok på hinanden til at arbejde sammen.

Ingemarie fra Væksthus Sjælland var aftenens anden oplægsholder, og hun fortalte virksomhederne mere bredt om reglerne for udbud, hvor man finder dem, og hvad man skal være opmærksom på, når man udformer sit bud på opgaven.

På næste møde i netværket kommer Hans-Jørgen Jørgensen fra Stevns Kommune og fortæller om de opgaver, som kommunen i det kommende år vil sætte i udbud.