Der er rigtig god tilfredshed med erhvervsvenligheden på Stevns. I hvert fald ifølge den årlige DI-analyse, Lokalt Erhvervsklima, der blev offentliggjort sent mandag aften. Det er et udtryk for en prioriteret og vedvarende indsats fra kommunens og erhvervsrådets side, mener erhvervschef Thomas Christensen fra Stevns Erhvervsråd.

Hvert år undersøger Dansk Industri erhvervsvenligheden i de danske kommuner og inddeler dem på en national rangliste, så man kan sammenligne de kommunale rammevilkår på tværs af kommunerne. I år imponerer Stevns Kommune ved at opnå en 59. plads på landsplan, hvilket svarer til en forbedring på 11 pladser fra sidste år, og det er rigtig positivt, mener erhvervschef Thomas Christensen:

-Både kommunen og erhvervsrådet arbejder jo hver dag for at styrke erhvervsvilkårene på Stevns, så det er rigtig positivt, at virksomhederne kan mærke det, fortæller han.

Danmarksmester i brug af private leverandører
Stevns ligger nummer 1 på adskillelige parametre, men særlig ét parameter står frem; Stevns er nemlig ifølge analysen den bedste kommune til at bruge private leverandører til kommunale opgaver. Også her har Stevns taget et spring, nemlig fra en 17. til en 1. plads fra 2018 til 2019.

Det kommer dog ikke som den helt store overraskelse for Stevns Erhvervsråd:

-Vi gør rigtig meget for at sikre en åben dialog mellem kommunen og erhvervslivet. Det er vores årlige arrangement for virksomhederne indenfor Byg & Anlæg et godt eksempel på. Her præsenterer kommunen det kommende års anlægs- og vedligeholdelsesprojekter og forklarer hvordan, virksomhederne kan byde ind. Det er noget, vi har meget stort fokus på, fortæller erhvervschef Thomas Christensen.

Sagsbehandling har stor betydning for erhvervslivet
Også den kommunale sagsbehandling har rykket sig markant, fra en 84. plads på landsplan til en 55. plads.
Dette, mener Thomas Christensen, er et udtryk for, at erhvervslivet værdsætter en god og effektiv sagsbehandling, og at det er et vigtigt indsatsområde for kommunen:

-Det er naturligvis altafgørende for en virksomhed, at det er nemt at komme ind til kommunen med henvendelser, og at sagsbehandlingen er hurtig, gennemsigtig og løsningsorienteret. Det er jo dét, der gør det muligt at starte ny virksomhed, udvide forretningen, håndtere medarbejdersager og generelt udvikle virksomheden. Sagsbehandlingen er et vigtigt, strategisk fokusområde, hvis man vil styrke erhvervslivet, og her har Stevns Kommune virkeligt leveret over de seneste år.

Kan godt sigte endnu højere
Ifølge Thomas Christensen betyder de gode resultater dog ikke, at man nu kan læne sig tilbage og slappe af det kommende stykke tid:
– Undersøgelsen er jo en indikator på hvilke områder af kommunens erhvervsservice, man ifølge erhvervslivet skal fokusere på, så det er noget, vi fortsat vil arbejde videre med kommunen om. Jeg synes altid, man kan bestræbe sig på at sætte baren endnu højere fremadrettet, siger Thomas Christensen.

DI’s analyse Lokalt Erhvervsklima kan læses her