Stevnske overnatningssteder har svært ved at finde plads til de mange turister, der hvert år besøger området. B&B-ejer Per Strøm vil imødekomme den stigende efterspørgsel med nye værelser, der åbner d. 1. marts 2020. 

Der er plads til det hele på Stevns Klint B&B: en kærestetur, en weekend for hele familien, et bryllup med overnattende gæster. Stevns Klint B&B har 9 værelser, hvor der kan overnatte op til 29 gæster i alt og en festsal, hvor op til 30 gæster kan holde møde eller fest.  

I Stalden kan man holde fester og andre arrangementer for op til 30 personer.

I Stalden kan man holde fester og andre arrangementer for op til 30 personer.

Da Per Strøm overtog stedet i 2013, var der knap 200 overnatninger årligt, men i 2019 var de nået helt op på over 1800 overnatninger, og det kan mærkes: 

-I sommermånederne er der virkelig run på. Af årets 52 weekender har jeg allerede booket 32 og er begyndt at lave aftaler for 2021. Man oplever tit, at man må sige nej til gæster, fortæller Per Strøm. 

Nyistandsat lejlighed med 3 værelser
De mange henvendelser har fået Per Strøm til at istandsætte en hel lejlighed, hvor man tilsammen kan bo op til 6 mennesker sammen. I lejligheden er der et køkken-alrum samt et badeværelse, og selvom, det endnu ikke er helt færdigt, er der allerede begyndt at komme reservationer ind: 

-Jeg er begyndt at booke til sommer. Vi åbner d. 1. marts og der er allerede klart til at kunne bo deroppe hele sommeren, siger Per Strøm. 

Den nybyggede lejlighed rummer 3 værelser, et køkken-alrum og et badeværelse.

Den nybyggede lejlighed rummer 3 værelser, et køkken-alrum og et badeværelse.

De mange turister er primært cykelturister, der cykler mellem Berlin og København, men der kommer også mange familier eller vennegrupper, som tager afsted med mange personer ad gangen for en weekend.

Vigtigt at skabe arbejdspladser
Det var oprindeligt ikke tanken, at Per Strøm skulle drive B&B’en, da han har et fuldtidsarbejde som pensionschef i en bank. Han fik dog så mange henvendelser fra naboer og stamgæster, der var glade for stedet at han besluttede sig for at videreføre B&B’en: 

-Jeg købte ikke stedet med henblik på at drive virksomhed, men det er blevet en hobby, der har taget om sig med årene. Jeg kan godt lide at have med mennesker at gøre, og de deler deres historier og oplevelser med mig. Det, synes jeg, er spændende. De mange gæster har også skabt behov for noget arbejdskraft med klargøring af værelser, og da jeg selv har hænderne fulde, har jeg dermed kunnet skabe nogle arbejdspladser. Det, mener jeg, er vigtigt for området, siger Per Strøm.

En gang i fremtiden drømmer han om at kunne lægge et nyt tag på, og har allerede indhentet tilbud på et stråtag, men det må vente lidt endnu. For som Per Strøm fortæller:
-Der skal reddes mange senge før, der er sparet sammen til et nyt tag. 

De nye værelser kan reserveres fra d. 1. marts 2020 og hele året rundt.