Over 300 danske og internationale virksomheder har søgt om at komme med i konkurrencen Next Step Challenge, som er Europas største konkurrence for iværksættere. Et ekspertpanel har udvalgt 20 lovende vækstvirksomheder – en af dem er den stevnske virksomhed DroneInspektion ApS.

Next Step Challenge er et forløb under Scale-Up Denmark initiativet, der arbejder for at skabe flere højvækstvirksomheder ved at give de bedste virksomheder et elitetræningsforløb. Et ekspertpanel har derfor nøje udvalgt de 20 finalister, der i løbet af de næste fem måneder, skal deltage i et forløb på et elitecenter.

I år er deltagerne fordelt på to elitecentre, der ligger i Esbjerg: Energieffektive Teknologier og Offshore Industri. Det er første gang at offshoreforløbet er med, og det er også det første træningsforløb af denne karakter indenfor offshore-sektoren i det hele taget.

Michael Noer-Hvarre fra Strøby deltager netop i offshoreforløbet med sin virksomhed DroneInspektion ApS, og han håber, at forløbet kan være med til at ruste ham og hans virksomhed godt til fremtiden. Som deltager i forløbet får hver virksomhed tilknyttet et specialteam, der skal hjælpe virksomheden videre.

– Specialteamet er sammensat af forskellige personer fra Offshorebranchen, og repræsenterer firmaer som Mærsk, Siemens, Offshore Energy og SE – så de ved, hvad de taler om. De kender udfordringerne, som der er ved at være nyt firma i branchen, fortæller Michael, der ser forløbet som en mulighed for at kunne få de større aktører i tale, samt positionere DroneInspektion som en interessant samarbejdspartner indenfor Offshore branchen.

Et krævende forløb

I de næste fem måneder skal de 20 virksomheder nu deltage i eliteforløbene, hvor et stærkt hold af program managers, forretningseksperter, CEO-mentorer og nøglepersoner fra en lang række af de tungeste danske virksomheder står klar til at understøtte finalisterne i at vækste og udvikle sig.

– Det er hårdt at være med, og det kræver virkelig mange timers hård arbejde ud over, at man passer forretningen ved siden af. Men det er også lysten til at udvikle sin forretning, som driver en til at yde denne ekstra indsats, og programmet har en varighed af ’kun’ fem måneder, hvilket gør at det er overkommeligt at give den en ekstra skalle i en periode, forklarer Michael.

Aktiviteterne i forløbet består blandt andet af træningssessioner og møder med en række ressourcepersoner, der skal sikre fremdrift samt skabelse af øko-systemer med stærke netværk, der kan understøtte væksten.

– Vi bliver udfordret på teknologien, businesscase, produktet, teams, styrker og svagheder, samt der vil være en række milestones undervejs, hvor der skal være gennemført en række punkter for at Next Step Challenge kan se udviklingen, forklarer Michael.

Efter eliteforløbenes afslutning kåres en vinder fra hver af de to centre, der offentliggøres til en ceremoni. De to vindere går videre til den helt store finale i Scale-up Denmark, hvor en finalist fra hver af Scale-Up Denmarks 10 centre fra hele Danmark konkurrerer om titlen som Scale-Up Denmark Company of the year.

Du kan læse mere om Scale-Up Denmark og Next Step Challenge her.

I november måned var DroneInspektion ApS månedens iværksætter i Stevns Erhvervsråd, og du kan læse artiklen ved at klikke her. Du kan også besøge www.droneinspektion.nu for at læse mere.