I takt med at boligsalget i kommunen de seneste måneder er steget støt, har Stevns Kommune og Stevns Erhvervsråd besluttet at sælge Tinghuset, for at give mere plads til erhvervslivet.

Det ser endelig ud til at kurven er ved at vende for boligsalget i Stevns Kommune. De seneste måneder er der solgt flere og flere huse til stadigt højere priser, og i januar måned steg boligsalget med hele 83% sammenlignet med januar i sidste år. Det ser ikke ud til, at udviklingen stopper her. Derfor har Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune i fællesskab taget den beslutning at sælge Tinghuset for dermed at give plads til flere erhvervsdrivende.

Tinghuset er centralt placeret på torvet i Store Heddinge og har desuden gennemgået en gennemgribende restaurering i 2013 for et større millionbeløb. Huset har en meget attraktiv placering og er samtidig et hus, der skaber opmærksomhed i gadebilledet.

I bygningen er der flere fine kontorlokaler, samt større lokaler, der har mange anvendelsesmuligheder eksempelvis til møder, udstillingslokaler, butikslokaler eller meget andet. Tinghuset kan derfor rumme flere virksomheder og mulighederne er mange. Allerede nu er der forlydender om, at et klinikfællesskab for alternative behandlere har vist interesse for bygningen.

Erhvervsrådet i turistcentrum

Salget af Tinghuset giver Stevns Erhvervsråd mulighed for at flytte sine lokaler til et nyt spirende centrum for turismen. Efter Stevns Klint er blevet udnævnt som UNESCO verdensarv og der i den forbindelse bygges et nyt besøgscenter, vil flere byer i kommunen blomstre op og danne centrum for turismen og nye arbejdspladser. I samarbejde med kommunen har erhvervsrådet derfor fundet nogle rigtige fine lokaler i landsbyen Renge, der forventes at blive brændpunktet for turismen, tæt på det kommende besøgscenter ved Boesdal og med kort afstand til den populære havn i Rødvig, Klinten i Højerup og Store Heddinge handelscentrum.

”Det er vigtigt for os at have en central placering, da det giver os de bedste forudsætninger for at have fingeren på pulsen i forhold til erhvervslivet i kommunen, og vi betragter placeringen i Renge som et kommunalt knudepunkt – ikke mindst overfor den stadigt voksende turismebranche. Da det samtidig giver mere plads til flere erhvervsdrivende i Store Heddinge, når vi forlader Tinghuset, kan vi ikke andet end glæde os over beslutningen,” forklarer Erhvervschef Thomas Christensen.

Som boligsalget ser ud nu, forventes Tinghuset at være solgt i løbet af sommeren og erhvervsrådet er allerede i gang med at forberede sig på at flytte. De nye lokaler står allerede klar til indflytning, så det er bare et spørgsmål om tid, før erhvervsrådet rykker ind på sin nye adresse i Renge.