Minus er begyndt at vende til plus, og eksportører af danske byggevarer er igen begyndt at smile. Set over de sidste 12 måneder er eksporten af byggevarer faldet med to procent i forhold til samme tidspunkt sidste år, men de sidste tre måneder har været langt mere positive med en vækst på 12 procent. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Alene eksporten til Tyskland er i tredje kvartal steget med 35 procent i forhold til året før.- Vi har et stykke tid set, at der begyndte at ske noget på det tyske marked, og nu håber vi bare på, at vi kan bide os godt fast. Virksomhederne skal blive ved med at fokusere på Tyskland og forsat være helt fremme med salgstiltag og rekruttering af importører, siger Per Thomas Dahl, branchedirektør for Danske Byggematerialer i Dansk Byggeri.

Det er blandt andet jern og stål til store bygge- og anlægsprojekter, der sælger i øjeblikket. Det gælder også i Storbritannien, hvor eksporten de sidste tre måneder er steget med 7,5 procent.

– Det har ellers længe set skidt ud i Storbritannien, så det bliver spændende at se, om opsvinget også er der om tre måneder, når vi er færdige med næste kvartal, siger Per Thomas Dahl.

Solen skinner også i Norge og Sverige, hvor der det seneste kvartal er set en vækst på 7,5 procent.

– Vi har ikke tidligere set så stor en eksport af byggevarer til fx Norge. Det er mange forskellige former for byggevarer, de efterspørger, og der er godt gang i byggeriet hos vores norske naboer, så det er meget positivt, siger Per Thomas Dahl.