PicnicStevns.dk – Oplev Stevns med alle sanser

Partnerprogrammet under Verdensarv Stevns og Stevns Erhvervsråd er sammenslutningen af erhvervsaktører og interessenter indenfor blandt andet fødevarer og turisme. Grundlæggende handler det om at skabe et forum for samarbejder, der kan være med til at skabe bæredygtig vækst i Stevns. Det har affødt et nyt spændende koncept, der starter op fredag d. 11. juni.

PicnicStevns er en portal som anbefaler mad og locations til picnics og ture, med udgangspunkt i lokale råvarer og områdets smukke perler.

”Du bestiller en picnickurv hos en af områdets spisesteder og kan nyde den på anbefalede lokationer, der passer til kurvens tema. På samme måde er indholdet leveret af en lokal fødevareleverandør. Én picnickurv er altså et samarbejde mellem to eller tre lokale virksomheder,” fortæller Johan Bache, der er turismekonsulent i Stevns Erhvervsråd og har været med til at sætte hele konceptet i søen.

Det gode samarbejde bliver styrket i et samlet brand

Johan Bache fortæller videre om det brede samarbejde, der ligger bag det nye koncept: ”PicnicStevns er blevet til i et seriøst, men hyggeligt samarbejde mellem madentusiaster, fødevareleverandører og attraktioner i Stevns Verdensarvs partnerprogram. Idéen er, at vi ved at opbygge et samlet brand kan spille hinanden bedre og mere synlige – og derved stå stærkere i det større turismelandskab”.

Der er kamp om turisterne og fællesskab og samarbejde står højt på listen i Stevns Kommunes erhvervsliv.

”Det gælder om at tænke langsigtet, derfor er PicnicStevns.dk kun begyndelsen. Planerne for et fremtidigt tættere samarbejde mellem fødevarevirksomheder og restauranter, som samlet kan løfte turismeerhvervet i Stevns, er under fortsat udvikling,” siger Johan Bache.

Som et særligt tilbud i juni kan du nyde din picnickurv på Stevnsfortet – her får du nemlig en fribillet til terrænet på Koldkrigsmuseet, så picnic’en kan indtages i de historiske rammer.

”Tilbuddet fra Stevnsfortet viser, hvor heldige vi er ved at have nogle forrygende samarbejdspartnere, der netop er med på at gøre en forskel til fordel for helheden. ”Oplev Stevns med alle sanser” er det mantra som konceptet arbejder ud fra, og det er jeg helt sikker på, at alle får mulighed for”, udtaler en glad Johan Bache.

Picnic for to eller picnic for mange - der er muligheder for alle.

Picnic for to eller picnic for mange – der er muligheder for alle.


Fakta

Er du nysgerrig på partnerprogrammet eller PicnicStevns enten som bruger eller deltager, kan du kontakte Johan Bache, turismekonsulent for Stevns Erhvervsråd på 23 74 14 25

Deltagende aktører:

 • Jens Hansen, mad og ro
 • Hotel Klinten i Rødvig
 • Hårlev Kro
 • Engvang Frugt
 • Vallø Spisehus, Vallø golf
 • Madevi, Strøby Egede

Leverandører af lokale råvarer:

 • Klippingegård
 • Nørbys grøntsager
 • Engvang Frugt
 • Stevns andelsbryggeri
 • Stevns specialiteter
 • Mjødgård
 • Søndergård

Partnerprogrammet er et gratis tilbud til alle virksomheder, organisationer, kunstnere og foreninger om at være partner med verdensarven på Stevns. Partnerne indgår i et fællesskab, som er centreret om at udnytte de muligheder, som verdensarven skaber. Det skal ske på en bæredygtig måde, som både kommer verdensarven, partnerne og hele Stevns til gavn – også økonomisk.

Stevns Erhvervsråd samarbejder med Verdensarv Stevns om Partnerprogrammet og byder især ind i forhold til udviklingsmuligheder og -tiltag, som kan gavne væksten for partnerne og for Stevns.

Læs mere om Partnerprogrammet