Chefen i Danmarks mindre virksomheder står tit selv i vejen, når forretningen skal vokse. Det viser helt nye tal fra programmet Vækst via Ledelse, hvor ledelsesspecialister har screenet flere end 700 chefer fra virksomheder i hele landet.

Alt for mange chefer i Danmarks små og mellemstore virksomheder mangler lederkompetencer. Når virksomheden vokser, mister chefen overblikket, har svært ved at uddelegere og hænger fast i detaljen. Dermed har chefen tit et direkte ansvar, når virksomheden knækker halsen i vækstfasen.

Sådan lyder tilbagemeldingerne fra både ledelsesspecialister og de chefer, der har medvirket i udviklingsprogrammet for ledere, Vækst Via Ledelse. Her har 700 danske virksomhedschefer gennem tre måneder været igennem et omfattende afklaringsforløb af de ledelsesmæssige barrierer i Danmarks små og mellemstore virksomheder.

 

Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen:

“Erfaringerne fra programmet giver et rigtigt godt indblik i ledelsesudfordringerne på Danmarks små virksomheder. Og det er helt afgørende for at skabe øget vækst, at vækstvirksomhederne tager fat om de udfordringer.”

“Det er derfor glædeligt, at programmet har leveret ny viden og håndfaste råd, der kan hjælpe virksomhederne til bedre ledelse. Jeg ser også frem til, at en lang række arrangementer under Danmarks Vækst- og Iværksætteruge i uge 47 sætter ekstra fokus på ledelse.”
Om erfaringerne fra programmet Vækst Via Ledelse siger en af Danmarks mest erfarne erhvervsledere, Stine Bosse:

“Mange SMV’er er ofte ejerledede. Det har en stor styrke, men udgør også en risiko, idet ejere ofte har vanskeligt ved at give slip og tage virksomhederne til nye højder. Hvis man skal fjerne disse barrierer, skal der sættes fokus på den professionelle bestyrelse. Det vil være åbenbart at skabe fora, hvor ejerledere kunne mødes og udveksle ideer og erfaringer.”

Læs mere om Vækst Via Ledelse på http://vvl.dk/

Kilde: Erhvervsstyrelsen.dk