I aftes udkom Dansk Industri med den årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Stevns Kommune går syv pladser frem og ligger nu nr. 66 på listen.

 

Tidligere har både Dansk Industri og Dansk Byggeri undersøgt kommunernes erhvervsvenlighed, men i år er de to undersøgelser, slået sammen til én.

 

’Jeg hæfter mig selvfølgelig ved, at vi er gået frem på listen, og glæder mig over, at vi ligger som den næstbedste kommune i vores område af Danmark. I de kommende dage vil vi granske undersøgelsen meget mere og gå dybere ned i enkeltdelene. Herfra lægger vi en plan for, hvad vi evt. kan gøre for at løfte os og gøre det endnu bedre inden for de rammer og vilkår, vi har’, fortæller borgmester Anette Mortensen

 

Mikkel Lundemann Rasmussen, formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme tilslutter sig borgmesteren:

 

’Jeg glæder mig over vores forbedrede placering, og vil fremhæve tre positive ting: 1) Når det kommer til kommunens Brug af private leverandører, har vi tidligere gjort det godt, og det gør vi fortsat. 2) Så er der kommet et nyt emne til i dette års undersøgelse, nemlig ’Grøn udvikling’, hvor vi placerer os i den bedste halvdel, og 3) Virksomhedernes oplevelse af information og dialog med kommunen er markant bedre end målingen i 2020’, fortæller Mikkel Lundemann Rasmussen og tilføjer:

 

’Med en placering som nr. 66, er der selvsagt også steder, hvor vi skal gøre det bedre. Ser jeg på infrastrukturen, er vores placering på kanten af Sjælland et vilkår, vi har, men heldigvis kan vi se frem til kraftige forbedringer i forhold til både togtrafik og vejforbindelse til motorvejen. Vi er godt nok gået frem i forhold til vurderingen af kommunens sagsbehandling, men jeg synes, vi skal gøre det endnu bedre, og ser et stort potentiale her’.

 

Thomas Christensen, erhvervschef supplerer:

 

’I en undersøgelse som denne får de deltagende virksomheder fra Stevns mulighed for at komme med deres helt egen vurdering af kommunens og erhvervsrådets indsats for at forbedre rammerne for erhvervslivet. Det er vigtigt, at vi lytter til virksomhederne og arbejder seriøst videre på baggrund af deres tilbagemeldinger til os. Vi skal være nysgerrige på, hvad der ligger bag ved svarene, og ikke mindst se på, om vi kan gøre det bedre. Først og fremmest er jeg dog overordnet tilfreds med, at Stevns går frem på virksomhedernes samlede vurdering af erhvervsvenligheden’.

Læs hele undersøgelsen her

Stevns DI undersøgelse


Fakta

Dansk Industri har offentliggjort deres årlige måling Lokal Erhvervsvenlighed 2021. Lokal Erhvervsvenlighed 2021 er en landsdækkende undersøgelse, der evaluerer og sammenligner erhvervsvenligheden i landets kommuner. 

 

Årets måling er i år ændret på flere punkter efter fusionen mellem Dansk Industri og Dansk Byggeri. 

 

De har valgt at lave en ny, samlet måling baseret på Dansk Industri og Dansk Byggeris tidligere målinger af kommunernes erhvervsvenlighed og erhvervsklima.

 

Undersøgelsen er baseret på en række kvantitative målinger af danske virksomheders tilfredshed med kommunernes erhvervsindsats og består af ti kategorier. I evalueringen af kommunernes erhvervsvenlighed bedømmes kommunerne i ti overordnede kategorier (Overordnet Erhvervsvenlighed, Infrastruktur og Transport, Arbejdskraft, Uddannelse, Sagsbehandling, Grøn Udvikling, Brug af Private Leverandører, Digitale Rammer, Skatter, Gebyrer og Erhvervsarealer samt Information og Dialog).

 

Kategorierne kan bestå af tre typer af indikatorer: Spørgsmål stillet til virksomheder, spørgsmål stillet til kommunaldirektøren og statistiske indikatorer fra officielle kilder.

 

I Stevns Kommune har 45 virksomheder deltaget i undersøgelsen. Virksomheder repræsenterer samlet set 419 arbejdspladser.