Som erhvervsdrivende kan spørgsmålet om at ansætte en ny medarbejder være et stort skridt og en svær beslutning. Det involverer mange overvejelser og hvis det viser sig, at man har ansat den forkerte person, kan det også vise sig at blive en dyr fornøjelse.

Det var med disse problemstillinger i tankerne, at Stevns Erhvervsråd havde besluttet at vækstmødet d. 28. april skulle handle om netop mulighederne og faldgruberne ved at ansætte nye medarbejdere.

Til aftenen havde erhvervsrådet inviteret 3 oplægsholdere.

Søren Mikkelsen fra Væksthus Sjælland kunne give gode råd til deltagerne omkring de indledende overvejelser før en ansættelse.

– Ikke alle vil have et stort firma, så det er vigtigt, at du gør op med dig selv hvilken slags firma du gerne vil drive, før du ansætter og vækster, fortalte Søren Mikkelsen.

Men hvis man alligevel er i tvivl havde Søren Mikkelsen et enkelt råd til de erhvervsdrivende:

– Fail fast! Spring ud i det og ansæt en medarbejder på prøve, og hvis det så derefter viser sig, at det ikke fungerer, så skynd dig at gøre det om igen.

Formanden for erhvervsrådet, Finn Rasmussen, der til dagligt ejer og driver Advokathuset Stevns, kunne fortælle hvor vigtigt det er, at man også sørger for at overholde lovgivningen når man ansætter.

– Der er visse forpligtelser forbundet med ansættelse og det kan give problemer hvis man ikke lever op til dem, fortalte Finn Rasmussen. De vigtigste love at overholde ved en ansættelse er ansættelsesbevisloven, samt ferielovgivningen og arbejdsmiljølovgivningen.

Sidst på aftenen kunne Karl Thiessen fra Dansk Supermarked berette om sine mange år som personalechef og hvor vigtigt det er at ansætte den helt rigtige person.

– I et konkurrencepræget marked, er det medarbejderen, der gør forskellen for virksomhederne. Derfor er det vigtigt, at medarbejderen tages godt imod, så vedkommende føler sig tryg og velkommen, sluttede Karl Mathiessen.

Virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen sluttede af med at sige, at man endelig ikke skal være bange for at springe ud i at ansætte nye medarbejdere, men hvis man er i tvivl, er man altid mere end velkommen til at kontakte Stevns Erhvervsråd.